Podľa MacRumours je ďalší z termínov, kedy Apple uvedie iPhone 6C apríl 2016, Ide o 4-palcový telefón, po ktorom túžia priaznivci tejto značky, ktorým však vadí veľký rozmer súčasného telefónu iPhone 6. Je to telefón, o ktorom sa veľa hovorí, ale Apple jeho uvedenie nikdy oficiálne nepotvrdil.

ipodtouch_2015_nowat

Apple iPod Touch, 6-ta generácia. Image Credit: Ewan Spence

Podľa ďalších správ Apple zvažuje vynechanie 3,5 mm jacku na pripojenie slúchadiel vo svojich telefónoch iPhone a aj notebookoch MacBook. Je to najstarší konektor, ktorý sa stále využíva a Apple ho v prípade iPhone plánuje preniesť do konektoru Lightning, prípadne zvuk prenášať bezdrôtovo. Otázka je, čo na to výrobcovia slúchadiel, pre ktorých je 3,5 mm jack zatiaľ neotrasiteľným základom. Pravda je, že Apple už niekoľko takýchto „neotrasiteľných základov“ zmietlo zo stola a oplatilo sa mu to. iPhone by sa vďaka tomuto kroku mohol stať viac odolnejší voči vlhkosti a tiež by sa mohla zväčšiť jeho batéria.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.