V marci sa objavili správy, ktoré tvrdili, že iPhone 7 v edícii ‘Pro’ bude mať dve kamery na zadnej strane ale aj trojbodový konektor, ktorý sa zatiaľ nachádza len na tablete iPad Pro a označuje sa ako  Smart Connector.

iphone_7_plus_rear_nowat

Uniknuté fotky túto situáciu potvrdzovali a aj sa hovorilo o edícii iPhone Pro so Smart Connectorom ako o hotovej veci.

iPhone7_marovyUnik_nowat

Japonský server Macotakara teraz oznámil, že Smart Connector pravdepodobne Apple v iPhone 7 vôbec nepoužije.

Apple použil Smart Connector po prvý krát na 12,9-palcovom iPad Pro minulú jeseň a neskôr sa tento port objavil aj na menšom, 9.7-palcovom tablete iPad Pro na začiatku tohto roka spolu s iPhone SE. Smart Connector predstavuje ďalšiu vstupnú cestu pre dáta do tabletu a tiež umožňuje napájanie externých zariadení.

Aktuálne sa nachádza výhradne len na tabletoch iPad Pro a spolupracuje s ním klávesnica Smart Keyboard od Apple. Táto klávesnica nemusí byť pripojená k tabletu cez Bluetooth a nepotrebuje žiadne napájanie, všetko zaisťuje práve Smart Connector. Z tretích strán ho využil zatiaľ len Logitech vo svojej vlastnej klávesnici pre iPad Pro a tiež v napájacej stanici pre tablety iPad Pro.

Smart Connector sa neobjavil na žiadnom z telefónov iPhone. Pôvodné fotografie pre iPhone 7 Pro však jeho prítomnosť potvrdzovali.

iPhone7SmartConnector_nowat

Ako by sa dal tento konektor využiť na iPhone, nie je presne známe. Ale teoreticky by to mohli byť obaly s externou batériou, externé klávesnice a podobné zariadenia.

O iPhone 7 sa zatiaľ hovorí len o tom, že bude používať veľmi podobné telo ako má iPhone 6, vo výbave majú byť dve zadné kamery, zmiznúť by mal jack konektor pre slúchadlá, pričom tieto by sa mali pripájať cez Bluetooth a Lighting konektor. Mierne by sa mala zmeniť zadná strana telefónu, ktorá by mala byť dizajnovo čistejšia.

Správy o iPhone 7 pozorne sledujeme a z predstavenia naplánovaného na september pripravíme obľúbenú minútu po minúte.

Tip: Šéf Apple smeruje do Číny

Šéf Apple nelení – ešte tento mesiac poletí do Číny a bude rokovať so šéfmi komunistickej strany ako aj tvorcami štátnej propagandy

Zdroj: 9to5Mac

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.