LG spravilo pri návrhu svojej novej vlajkovej lode niekoľko úprav.

Smartfóny spoločnosti LG mali niekoľko špecifických vlastností. Spomeňme mierne zaoblené telo v prípade modelov LG Flex alebo zadné tlačidlá, ktoré slúžili na odomykanie telefónu a reguláciu hlasitosti. Tieto tlačidlá boli ikonické pre väčšinu modelov, avšak portál Android Authority tvrdí, že v prípade vlajkovej lode LG G5 sa neobjavia.

Nová vlajková loď by mala byť konštrukčne iná ako predchodca. Ak sú informácie portálu pravdivé, výrobca zmenil dizajn a telefón bude tenší, vyšší a širší. Aj keď iba o pár milimetrov. LG G4 má rozmery 148,9 × 76,1 × 6,3-9,8 mm, v prípade G5 sa očakávajú rozmery 149,4 × 73,9 × 8,2 mm.

Už spomenuté zadné tlačidlá na reguláciu hlasitosti boli presunuté na bok, ako je tomu vo väčšine smartfónov. Tlačidlo na odomykanie telefónu je stále umiestnené vzadu, pravdepodobne bude obsahovať snímač odtlačkov prstov, ako je tomu dnes štandardom.

LG G5 bude predstavený na MWC v Barcelone 21. februára. Špekuluje sa, že ponúkne aj modulárny spôsob výmeny batérie.

Zdroj: Android Authority

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit