Batériu bude možné vybrať a nahradiť pomocou modulárneho dizajnu.

Vlajková loď LG G5 bude predstavená na výstave MWC 2016 v Barcelone. Pre portál CNET to potvrdili zástupcovia spoločnosti LG. Zahraničným médiám takisto začali posielať pozvánky na predstavenie. To sa uskutoční 21. februára o 14:00.

V súvislosti s modelom G5 sa spomína, že by mal ponúknuť modulárny dizajn. Nečakajte však plnohodnotnú modularitu telefónu, akú vyvíja Google v Project Ara. LG G5 obsahuje „modulárnu“ batériu, ktorú bude možné jednoducho vybrať a nahradiť druhým akumulátorom. Ak je táto informácia pravdivá, LG možnože poteší viacero používateľov. Vymeniteľné batérie totiž v poslednej dobe čoraz častejšie absentujú. Najmä v prípade vlajkových lodí. Riešenie od LG by malo byť unikátne tým, že namiesto odstránenia zadného krytu vyberiete batériu odstránením spodnej časti telefónu. Ako by to mohlo fungovať prezentuje priložený obrázok, berte však do úvahy, že ide o dohady.

Smartfón by mal takisto obsahovať 5,3-palcový QHD displej, procesor Snapdragon 820 a 16MP fotoaparát. Snímač odtlačkov prstov je samozrejmosťou.

LG-G5-modular-battery-design-840x443_nowat

Zdroj: Android Authority, CNET

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit