Podľa informácií, ktoré získal portál ZD Net, sa tento rok nového náramku Band nedočkáme. A možno končí celá produktová línia.

Po tom, čo sa niekoľko týždňov pýtali na budúcnosť Microsoft Band, získali vyjadrenie od hovorcu Microsoftu: „Naďalej investujeme do a inovujeme Microsoft Health platformu, ktorá je otvorená všetkým harvdérovým a softérovým partnerom naprieč Windows, iOS a Android zariadeniami. Takisto pokračujeme s predajom Microsoft Band 2 a sme zaviazaný podporovať našich zákazníkov a ďalej skúmať svet nositeľných technológií.

Vyjadrenie však nespomína MS Band 3 a ani po naliehaní k danej téme nepovedali nič. Kontakty ZD Netu z prostredia Microsoftu však prezradili, že Microsoft rozpustil tím, ktorý pracoval na porte Windowsu 10 na MS Band 2.  Náramok tak naďalej bude bežať na vlastnom firmvéri. Nie je však isté, či v budúcnosti vznikne MS Band 3 s vlastným firmvérom, alebo skončil s celou produktovou líniou. Opatrné vyjadrenia hovorcov však naznačujú, že firma sa viac zameriava na budovanie Microsoft Health platformy, ktorú môžu podporovať naprieč celým spektrom zariadení, bez investícií do vývoja vlastného hardvéru.

Autor: Pavol Ondruška

Značky: