Bude mať zaoblený displej z oboch strán.

Samsung v auguste predstaví nástupcu obľúbenej rady Galaxy Note. Tento phablet však podľa najnovších informácií prekvapí svojim názvom aj spracovaním. Portál ET News tvrdí, že Samsung sa rozhodol zjednotiť číslice v názvoch svojich telefónov a preto sa novinka nebude volať Note 6, ako by sme očakávali, ale Note 7. Dôvod je ten, že aktuálna vlajková loď sa nazýva Galaxy S7 a Samsung nechcete zbytočne miasť zákazníkov, ktorí nesledujú novinky zo sveta IT: „Prečo je Galaxy Note 6 novší, keď tu máte aj Galaxy S7?“. Dáva to zmysel.

Zmena názvu nebude jedinou zmenou, ak sa ukážu byť informácie portálu ET News pravdivé. Ten totiž tvrdí, že Note 7 ponúkne zaoblený displej z oboch strán a pôjde teda o zariadenie, ktoré kombinuje to najlepšie z modelov Galaxy S6 Edge+ a Note 5. Zaoblený bude aj chrbát zariadenia a výrobca by teda mal predstaviť iba jeden nový phablet, nie dva. To by znamenalo, že sa nebude opakovať situácia z minulého roka, kedy sa na európskom trhu Note 5 nepredával. K dispozícii bol iba S6 Edge+.

Samsung podľa ET News považuje zaoblený displej za veľkú výhodu a pridanú hodnotu svojich vlajkových lodí. Je možné, že v blízkej budúcnosti prestane dávať zaobleným modelom prívlastok Edge, už to nebude potrebné. Nový Note by sa mal začať vyrábať v júli, oficiálne predstavenie je podľa nepotvrdených informácií naplánované na august. Internetom taktiež kolujú dohady, že zariadenie ponúkne až 6 GB operačnej pamäte a skener dúhovky.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Vylepšenia Samsung Galaxy S6 edge+ voči S6 edge

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit