O tomto smartfóne sa hovorí už dlhšie. Dnes sa ale na svojom Twitter účte Evana Blassa, ktorého svet pozná skôr pod označením @evleaks, objavil konkrétny termín uvedenia Samsung Galaxy Note 6.

Má sa tak stať v polovici augusta. Zhruba v rovnakom čase sa pred rokom objavil Galaxy Note 5, ale do predaja na Slovensku sa nedostal.

Pripomeňme, že Galaxy Note 5 sa predstavil v New Yorku spolu s telefónom Galaxy Note 6 Edge+.  Telefón sme neskôr videli počas výstavy IFA v Berlíne. Polovica augusta bol pritom pre Samsung veľmi netradičný termín.

Ak sa Blass nemýli, história sa zopakuje a telefón sa predstaví pred výstavou IFA a dosť výrazne skôr ako Apple ukáže svoj iPhone 7. Či sa dostane do predaja na Slovensko, nie je možné zatiaľ presne povedať. Odhad redakcie TOUCHIT je, že skôr áno ako nie.

Pripomeňme, že zariadenia typu Galaxy Note sú vybavené dotykovým perom a príslušnými aplikáciami na to, aby smartfón fungoval ako poznámkový blok. V redakcii očakávame, že tento telefón bude mať rovnako dotykové pero s ďalšími vylepšeniami voči minulému roku. Z hľadiska dizajnu by mal ťažiť s úspechu Galaxy S7, mal by byť vode-odolný a tiež podporovať virtuálnu realitu nového typu.  Očakávame integráciu portu USB-C. Rozmerom uhlopriečky displeja bude patriť viac do oblasti phabletov.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.