Na Reddite sa objavili informácie o presných parametroch Nintendo Switch, určené len vývojárom.

Switch príde na trh už o pár týždňov, ale Nintendo stále nezverejnilo presné informácie čo sa týka parametrov. Našťastie existuje Reddit, kde niekoľko vývojárov nazdieľalo informácie určené len pre ich oči.

V skratke, Switch by mal mať 4 jadrový ARM procesor taktovaný na 2 GHz, z toho jedno jadro je vyhradené pre beh systému a zvyšné tri môžu vývojári použiť na beh hier a aplikácií. GPU jadro je postavené na staršej architektúre Maxwell bežiace na frekvencii do 1 Ghz, čo potvrdzuje predošlé dohady, že sa bude jednať o upravený starší Tegra čip. Konzola bude mať 4 GB RAM, z toho 3,25 GB bude dostupných vývojárom pre ich aplikácie.

Informácie sú však z júla 2016, niektoré zo septembra, takže je možné, že sa medzičasom ešte niečo zmenilo. Napríklad Bluetooth má byť vo verzii 4,1. Ako to bude naozaj, uvidíme o pár týždňov. Vyzerá to tak, že Nintendo Switch bude mať veľmi blízko k Nvidia Shield zariadeniam a začína nás zaujímať, ako dlho bude trvať, kým niekto nájde spôsob ako nahrať operačný systém zo Switchu na Shield a sideloadovať naň Nintendo hry.

Zdroj: VG24/7, Reddit, Reddit