Formuler S Turbo predstavuje multimediálne zariadenie kombinované so satelitným prijímačom. Jeho základom je operačný systém Android 7.0, čo dáva zariadeniu obrovské možnosti multimediálneho využitia.

Prijímač Formuler S Turbo kombinuje multimédiá cez internet so živým vysielaním

Prostredníctvom prijímača je možné tiež prijímať satelitné vysielanie v rozlíšení 4K s podporou HDR 10, a to v kompresii H.265/HEVC, MPEG4/H.264 a MPEG2. Maximálne rozlíšenie obrazu prijímača je teda až 3840 × 2160 px, 60 fps.

Z hardvérovej stránky je prijímač poháňaný výkonným štvorjadrovým procesorom Cortex A53 ARM, ktorý bol vyvinutý špeciálne na použitie v multimediálnych zariadeniach s podporou internetu.

Portová výbava

Keďže je to zariadenie postavené na Androide, je tu aj možnosť inštalácie aplikácií. Pritom sa prihlásite svojím Google kontom a do zariadenia nainštalujete napr. aplikáciu pre AntikTV, HBO GO, DIGI2GO alebo Skylink SK. Ak ste predplatiteľom týchto služieb, môžete sledovať rôzne slovenské kanály kdekoľvek, kde máte pripojenie na internet. A s výhodou môžete využiť aj televízny archív.

Na pripojenie na internet využijete buď ethernet alebo tento Wi-Fi adaptér

Samotné zariadenie má ešte aj svoj vlastný obchod s aplikáciami, pritom do tohto sa na rozdiel od Google Play nemusíte nijako prihlasovať. A aj tu nájdete užitočné aplikácie, napríklad YouTube. Samostatnú kapitolu tvorí podpora systému KODI, ktorý umožní nainštalovať aplikácie napr. na rôzne televízne stanice.

Ladenie satelitných staníc je podobné, ako je to pre satelitné prijímače. Potrebujete ale vedieť parametre vášho pripojenia a vyhľadanie staníc trvá o niečo dlhšie ako je to pri špecializovaných satelitných prijímačoch s podporou rýchleho vyhľadania FastScan.

Diaľkové ovládanie pre Formuler S Turbo

Na zadnom paneli Formuler S Turbo nájdete čítačku dekódovacích kariet pre televízne vysielanie, je tu jeden CI slot, optický výstup zvuku SPDIF, micro SD čítačka s možnosťou nahrávania vysielania, ďalej port USB 3.0 a USB 2.0, jack port pre audio/video, HDMI výstup a ethernet. Súčasťou dodávky je tiež príslušenstvo – napájací zdroj a USB adaptér pre Wi-Fi napojenie. Tiež tu nájdete externý snímač pre diaľkové ovládanie a konzolu na uchytenie prijímača napr. na stene. Znamená to, že toto zariadenie môžete skryť z dohľadu, pričom ho môžete stále ovládať. V krabici ešte nájdete HDMI kábel a diaľkové ovládanie. Z prednej strany je tu displej na zobrazovanie stavu zariadenia alebo čísla naladeného kanálu.

Prostredie Formuler S Turbo po prvom nastavení

A aký je používateľský zážitok? Je veľmi príjemné mať možnosť si na jednom zariadení prepínať satelitné vysielanie a možnosti z androidových aplikácií. Vždy si vyberiete. Zariadenie je pri prevádzke celkom rýchle, prepínanie satelitných kanálov je v poriadku. Výhoda je aj v kompaktnosti zariadenia a pohodlnom diaľkovom ovládaní. Cenu považujeme za adekvátnu, pozrite si aj naše redakčné video s predstavením celej rodiny zariadení Formuler.

Cena: 109 €

Zapožičal: www.abcom.sk

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.