Logitech Crayon je lacnejšou alternatívou pre Apple Pencil.

Logitech predstavil koncom marca svoje dotykové pero Crayon. To je určené iba pre iPad 6. generácie, teda pre model pre rok 2018. Dotykové pero od Logitechu bolo pôvodne prezentované ako pomôcka pre školákov a preto sa predávalo iba cez školské a univerzitné distribučné kanály.

Výrobca teraz oznámil, že Crayon začne čoskoro predávať aj širokej verejnosti. Od 12. septembra bude dostupné v Apple predajniach, od októbra 2018 ho kúpite aj v ostatných obchodoch. Na Slovensku má pero Logitech Crayon v ponuke Alza.sk, predávať ho bude aj istores.sk.

Logitech v tlačovej správe uvádza oficiálnu cenu 69,99 eur. Alza má aktuálne pero v ponuke za 29,99 eur, avšak bez možnosti objednania. Uvidíme teda, ako a či sa zmení cena, keď ho obchody naskladnia.

Logitech Crayon

Logitech Crayon

Funguje bez párovania, vydrž pád z 1,2 metra

Crayon je v základe obyčajné dotykové pero, ktoré síce nemá toľko vymožeností ako Apple Pencil, ale na bežné používanie je plne dostačujúce. Pero nie je citlivé na prítlak, ale vie meniť hrúbku čiary podľa naklonenia, podobne, ako je to pri kreslení klasickou ceruzou. Takisto mu nevadí, keď máte pri jeho používaní položenú ruku na displeji iPadu.

Pero netreba párovať, stačí ho zapnúť a používať. Nabijete ho pomocou rovnakého kábla ako iPad a na plné nabitie vydrží fungovať približne 7 hodín. 2 minúty nabíjania by malo stačiť na to, aby vydržalo pracovať ďalšiu polhodinu. Samozrejmosťou sú aj vymeniteľné hroty a dizajn, ktorý zabraňuje kotúľaniu. Crayon vydrží pády z výšky až 1,2 metra.

Zdroj: Logitech

Prečítajte si aj:

Logitech Crayon & Rugged Combo 2 – dvojica vytvorená pre nový iPad  

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Komentáre sú uzavreté