Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dovolenkové obdobie je v plnom prúde.

Ako fotografovať ako profesionál na mobilnom telefóne? Ťažké digitálne zrkadlovky sa už vytratili a nahrádzajú ich mobilné telefóny so stúpajúcou kvalitou výbavy na fotenie a natáčanie videí, ktorá mnohokrát prekoná aj lacnejšie zrkadlovky. Ako robiť krásne a kvalitné fotografie aj na mobilnom telefóne? Pozrite si niekoľko tipov, ako fotografovať s najnovšou horúcou novinkou sezóny od spoločnosti HONOR, prémiovým mobilným telefónom HONOR Magic4 Pro.

Začínajúci fotografi majú často pocit, že výkon a technické parametre sú jedinými faktormi, ktoré ovplyvňujú kvalitu fotografie. Hoci na hardvéri záleží, v konečnom dôsledku ide o oveľa viac.

1) Zachytenie správneho okamihu

Základom dobrej fotografie je správny moment a dobrá kompozícia. Svetoznámi fotografi radi hovoria, že najlepšia fotografia je tá, ktorú ešte nevyfotili. Téma rastúceho trendu fotografovania a natáčania profesionálnych videí mobilným telefónom, bola aj predmetom nedávnej panelovej diskusie výskumnej agentúry Counterpoint, na ktorej sa zúčastnil aj riaditeľ vývoja fotografií spoločnosti DXOMARK Herve Macudzinski. „Pre fotografov je veľmi dôležité, aby dokázali identifikovať najlepšiu scénu a moment. Okrem ďalších výhod mobilných telefónov oproti bežným zrkadlovkám, okrem ich nízkej hmotnosti a malých rozmerov, sú tu aj šikovné funkcie, ktoré nám môžu pomôcť s výslednou kompozíciou. Väčšina smartfónov má dnes pri fotografovaní mriežku, ktorá uľahčuje zachytenie záberu. K dispozícii je aj funkcia automatického zaostrovania na objekty alebo tváre na fotografii. A niektoré smartfóny idú ešte ďalej, pokiaľ ide o funkcie na fotografovanie alebo filmovanie. Napríklad najnovšia prémiová novinka spoločnosti HONOR, vlajková loď HONOR Magic4 Pro, vďaka funkcii AI Magic Take zhotovuje veľmi kvalitné fotografie v rovnakom čase, keď snímate video tej istej scény.“

2) Vyskúšajte superširokouhlý záber

Viete si predstaviť záber, do ktorého by sa zmestili všetci vaši priatelia alebo rodina? A ešte zachytiť krásne okolie okolo seba? Vyskúšajte skutočne ultraširokouhlý záber. Mobilný telefón HONOR Magic4 Pro poskytuje širokouhlý záber až 122°, takže sa naozaj nemusíte obávať, že by vám na fotografii niečo uniklo. Vďaka spolupráci s inými fotoaparátmi sa navyše vyhnete skresleniu fotografií, ktoré poznáme z lacnejších kompaktných fotoaparátov.

3) Krásne spomienky vďaka časozberu

Skúšali ste časozberné snímanie? Je to krásny spôsob, ako zachytiť spomienky z jedného dňa alebo celej dovolenky v rýchlom videu. Pomôcť vám môže dobrý fotoaparát, ale dnes to zvládnete aj s mobilným telefónom. Nájdite si scenériu, upevnite telefón na statív a nastavte časozberné snímanie. Okrem toho môžete na HONOR Magic4 Pro vytvárať videá vo veľmi vysokej 10-bitovej kvalite 4K pri 60 snímkach za sekundu, čo je prvýkrát, čo môžete takúto kvalitu dosiahnuť na mobilnom telefóne.

4) Vylaďte svoju fotografiu k dokonalosti pomocou filtrov v hollywoodskom štýle

Ako dosiahnúť dokonalosť svojich fotografií alebo videí? Vyskúšajte niektorú z profesionálnych filmových úprav navrhnutých hollywoodskymi koloristami. Vďaka zabudovanej technológii IMAX Enhanced v kamere HONOR Magic4 Pro si môžete vybrať až z 8 rôznych režimov v závislosti od nálady scény.

HONOR je v plnej sile späť

Značka HONOR sa zaviazala byť globálnym technologickým lídrom a budovať portfólio inteligentných domácností, ktoré je dostupné pre každého. V súčasnosti má spoločnosť HONOR viac ako 10 000 zamestnancov, z ktorých viac ako polovica pracuje vo výskume a vývoji, štyri vývojové inštitúcie, viac ako 100 inovačných laboratórií po celom svete a podala viac ako 5 500 patentových prihlášok. Veľmi rýchlo tiež nadviazala viac ako 30 strategických partnerstiev so svetovými lídrami, ako sú Microsoft, Google, Intel, Qualcomm atď., s ktorými spoločne vyvíja inovatívne riešenia v oblasti softvéru aj hardvéru, a môže tak zabezpečiť výrobu mobilných technológií od začiatku až do konca.

Značky: