Dropbox sa dlhodobo snaží byť používateľom dostupný nezávisle od platformy, ktorú používajú. Môžete ho preto používať na všetkých najpopulárnejších desktopových i mobilných operačných systémoch a nejaký ten čas je dokonca dostupný aj ako integrálna súčasť kancelárskeho balíka Microsoft Office. Dňa 12. decembra na svojom oficiálnom blogu oznámil, že ho budete môcť využiť aj na hernej konzole Xbox One.

To znamená, že vaše multimédiá si budete môcť odteraz prezerať nie len na vašom PC či Macu, smartfóne a tablete, ale aj na najväčšej obrazovke v domácnosti – televízii. Nová aplikácia, ktorá je od dnes dostupná vo Windows Store vám umožní prostredníctvom Xboxu najmä:

  • streamovať vaše videá na televízii priamo z Dropboxu bez nutnosti ich stiahnutia (čím šetríte miesto na pevnom disku)
  • nahrávať vaše fotografie, videá i rozličné pracovné dokumenty, pridávať k nim komentáre a jednoducho ich zdieľať s priateľmi
  • spravovať všetky vaše súbory prostredníctvom nového rozhrania optimalizovaného pre televízory pomocou gamepadu, alebo Kinectu

Pre používateľov Xboxu One je už dlhšie dostupná aj aplikácia OneDrive, čiže materské cloudové úložisko dát priamo od Microsoftu. Z marketingového hľadiska je však od Microsoftu určite dobrým ťahom sprístupnenie svojej hernej konzoly konkurenčnej online službe, pretože v tvrdom konkurenčnom prostredí môže viac ako 500 miliónov používateľov Dropboxu hrať dôležitú úlohu pri rozhodovaní konkrétneho používateľa zotrvať, respektíve opustiť Xbox, napríklad kvôli Sony Playstation 4.

Zdroj: Dropbox Blog

 

Značky: