Dropbox je ďalšia služba, ktorá sa snaží motivovať používateľov k tomu, aby nepodceňovali bezpečnosť.

Jedno z najobľúbenejších cloudových úložísk ponúka 2 GB bezplatného priestoru. Používatelia môžu získať ďalšiu kapacitu pozývaním kamarátov alebo aktiváciou funkcií, ako je napr. automatická záloha fotoaparátu. Bez ohľadu na to, Dropbox ponúka najmenej „muziky zadarmo“ v porovnaní s konkurenciou.

Používatelia však pravdepodobne už čoskoro získajú nový spôsob, ako rozšíriť kapacitu bezplatného úložiska. „Zmeniť zmýšľanie používateľov je veľmi náročné. Poviem to úprimne, využívanie autentifikácie v dvoch krokoch nie je medzi používateľmi príliš rozšírené,“ vyjadril sa v rozhovore pre magazín ITPro riaditeľ bezpečnosti Dropboxu, Patrick Heim.

Zároveň priznal, že používateľov chce motivovať k tomu, aby túto funkciu využívali. Dropbox preto pripravuje „bezpečnostnú prehliadku„, ktorá skontroluje zabezpečenie účtu a doporučí aktiváciu autentifikácie v dvoch krokoch. Keď používateľ dokončí prehliadku, získa ďalšie bezplatné úložisko.

Mimochodom, podobnú iniciatívu nedávno spustil aj Google. Nenútil vás k zapnutiu dvoj-faktorového prihlasovania, avšak za skontrolovanie bezpečnosti rozdával 2 GB úložiska v službe Disk Google.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit