Od vydania prvej Beta verzie pripravovaného Androidu Q ubehol takmer mesiace.

Google teraz vydáva pokračovania a druhá verzia prináša niekoľko zmien v prostredí a aj emulátor pre skladateľné zariadenia Samsung Galaxy Fold a Huawei Mate X. Kým Bubbles môžu na prvý pohľad vyzerať ako určitá forma plávajúcich okien z Messengeru, tak v skutočnosti ide o akúsi evolúciu notifikácií.

Namiesto toho, aby váš telefón hádal, akú funkciu v danom momente potrebujete, môžete si ju nastaviť. Môže poskytnúť rýchly prístup k používateľským funkciám, ako sú poznámky, preklady, ktoré sa budú zobrazovať ako pripomienky úloh.

Google si rýchlo uvedomil, kam smeruje svet smartfónov a teraz ponúka skladací emulátor ako virtuálne zariadenie v Android Studio. Pred a po zložení môžete zobraziť ukážku svojich aplikácií na zariadení s rozmermi 7,3” alebo 8”.

Medzi ďalšie vylepšenia patrí ukážka obsahu pri zdieľaní odkazov prostredníctvom rozhrania API, nastavenie zvukového priblíženia mikrofónu, ktorý sa má použiť pri nahrávaní pre zariadenia s viac ako jedným mikrofónom, ako aj nové rozhrania API. Vylepšenia sa dotknú aj ovládania hlasitosti, ovládania pomocou gest ale aj ďalších nastavení.

Android Q Beta 2 je k dispozícii pre všetky smartfóny Google – od pôvodného Pixel až po Pixel 3 XL. Táto aktualizácia by sa mala čoskoro dotknúť aj prihlásených zariadení, ale ak nechcete čakať, je tu tiež možnosť stiahnuť ju na zdrojovom odkaze nižšie. Google upozorňuje, že táto Beta verzia nie je určená pre každodenné používanie.

Zdroj: Android-Developers

Prečítajte si aj:

Služba Fotky Google prináša automatické orezanie dokumentov a blokov

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.