Podľa hĺbkovej analýzy spoločnosti DxOMark, fotoaparát vlajkovej lode od LG nedopadol príliš dobre.

Hlavný fotoaparát LG G7 ThinQ je podľa testu iba o niečo lepší, ako minuloročná vlajková loď V30. Zariadenie dostalo v konečnom celkovom hodnotení 83 bodov, pričom v oblasti fotografie ohodnotenie dosiahlo 84 bodov a za video to bolo 79 bodov.

Celkové skóre je iba 1 bod lepšie ako pri LG V30 a je rovnaké ako dosiahla Xperia XZ Premium od Sony, taktiež z roka 2017. Napríklad iPhone 7 z roku 2016 dosiahol celkové skóre na úrovni 85 bodov.

Z testov DxOMark vyplynulo, že duálna kamera z G7 ThinQ s funkciami AI nie je až taká konzistentná, ako by sa dalo očakávať od vlajkovej lode roka 2018. Obrázky a videoklipy ponúkajú pomerne živé farby a dobrú expozíciu, ale aj nevýrazný dynamický rozsah a nedostatok detailov, hlavne pri horších svetelných podmienkach.

Zlepšenie je potrebné aj v prípade automatického zaostrovania, pri ktorom hlavným problémom je pomerne pomalý reakčný čas, hoci je presné a konzistentné. Zdá sa, že v porovnaní s priamymi konkurentmi je pomerne veľký priestor na zlepšenie a dúfame, že LG zapracuje a v najbližšej aktualizácii prinesie pre fotoaparáty LG G7 ThinQ zlepšenie. Viac o výsledkoch testu sa dočítate na zdrojovom odkaze nižšie.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 8 v teste DxOMark: Patrí medzi najlepších

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.