Spoločnosť DxOMark práve uverejnila výsledky svojej hĺbkovej analýzy fotoaparátu najnovšieho prírastku v rodine Xiaomi – modelu Mi 8.

Xiaomi už dlhšie zápasí pri svojich smartfónoch so slabými výsledkami fotoaparátov. Pred nedávnom sa vyšvihol model Mi MIX 2S, ktorý svojimi fotografickými schopnosťami ďaleko predčil ostatné smartfóny z portfólia Xiaomi. Model Mi MIX 2S dosiahol v teste DxOMark celkové skóre 97 bodov.

Najnovšie Xiaomi Mi 8 posúva hranice ešte o niečo ďalej. V hĺbkovom teste tento model dosiahol skóre 99 bodov, za čo mu patrí aktuálne 5. miesto, hneď za Samsung Galaxy S9+, s ktorým zdieľa rovnaké celkové bodové ohodnotenie.

Xiaomi Mi 8 využíva pre maximálny výkon čipset Snapdragon 845 a aj špecifikácie fotoaparátov sú totožné s úspešným absolventom testu DxOMark, modelom Mi MIX 2S. Hlavný fotoaparát je duálny a využívajú sa dva 12 Mpx senzory. Jeden z fotoaparátov je širokouhlý (f/1.8) a druhý využíva teleobjektív (f/2.4).

 

Fotografické schopnosti sú na vysokej úrovni a podľa hodnotenia DxOMark dosiahol model Mi 8 skóre 105 bodov. Toto bodové ohodnotenie je udelené vďaka dlhodobo vyrovnanému výkonu pri všetkých svetelných podmienkach, rýchlemu a presnému automatickému zaostrovaniu, ako aj presvedčivému farebnému podaniu.

Dobré výsledky sú podávané aj pri slabom osvetlení, kedy Xiaomi Mi 8 prináša malú mieru šumu. Vykreslovanie objektov je veľmi dobré pri všetkých úrovniach osvetlenia.

Ak zvažujete kúpu smartfónu špeciálne na nahrávanie videa, tak v tomto smere Xiaomi Mi 8 trochu zaostáva. Nasvedčuje tomu aj skóre 88 bodov, ktoré je zhodou okolností rovnaké ako v prípade modelu Mi MIX 2S. Medzi prednosti nahrávania videa patrí taktiež rýchle a presné zaostrovanie s dobrým sledovaním objektu, atraktívnymi farbami a širokým dynamickým rozsahom. Aj napriek nižšiemu skóre pri nahrávaní videa bude výstup z hlavnej kamery dostatočne kvalitný pre väčšinu používateľov (napr. iPhone 7 dosiahol vo video teste skóre 85 bodov).

Podrobný test si môžete prečítať v zdrojovom článku, alebo na tomto odkaze.

 

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Asus ZenFone 5 fotí skoro tak dobre ako iPhone 8

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.