Find X2 Pro je novou vlajkovou loďou čínskeho výrobcu.

Z výbavy smartfónu stojí za povšimnutie čipset Qualcomm Snapdragon 865 a 120Hz QHD+ displej. Oppo je známe svojimi inováciami a model Find X2 Pro pokračuje v tejto tradícii. Aj ostatné technické parametre vyzerajú pôsobivo. Zahŕňajú trojitý fotoaparát, ktorý kombinuje štandardný fotoaparát s 5× teleobjektívom a 16 mm ultraširokouhlým fotoaparátom.

Oppo Find X2 Pro

Zdroj: DxOMark

Hardvérové ​​špecifikácie fotoaparátu Find X2 Pro vyzerajú aj popri konkurencii pôsobivo. Testovanie DxOMark bolo vykonané na modeli s firmvérom, ktorý spoločnosť Oppo plánuje vydať až v polovici apríla.

Kľúčové technické parametre fotoaparátu:

  • Zostava troch fotoaparátov
  • Primárny: 48 Mpx 1/1,4-palcový snímač Quad-Bayer, f/1.7 mm, 25,46 mm, OIS
  • Ultraširokouhlý: 48 Mpx 1/2-palcový snímač Quad-Bayer, 16,5 mm, f/2.2
  • Teleobjektív: 13 Mpx, 1/3,4-palcový snímač, 128,77 mm, f/3, OIS
  • PDAF na všetkých fotoaparátoch
  • Duálny LED blesk
  • Video 4K / 60fps s HDR 

Na základe celkového dosiahnutého skóre 124 bodov sa novinka od Oppo dotiahla na zatiaľ najlepší fotosmartfóm Xiaomi Mi 10 Pro. Obidve zariadenia taktiež dosiahli rovnaké čiastkové skóre v sekcii Foto a Video na úrovni 134 a 104 bodov. Odlišnosti sú však viditeľné a obidva modely majú mierne odlišné silné a slabé stránky. 

Zatiaľ čo model od Xiaomi vyniká v niekoľkých kľúčových kategóriách – napríklad vykreslenie textúry a výkon priblíženia, má tiež niekoľko mierne slabších oblastí. Naopak, Oppo poskytuje celkovo vyváženejší výkon.

Oppo Find X2 Pro

Zdroj: DxOMark

Pri modeli Oppo Find X2 Pro systém automatického zaostrovania pracoval rýchlo a spoľahlivo vo všetkých podmienkach snímania videa a fotografií. Smartfón ponúka aj vynikajúcu stabilizáciu videa, ktorá zabezpečuje veľmi plynulé zábery aj pri chôdzi. Expozícia videa bola ďalšou silnou stránkou Find X2 Pro aj pri nízkej úrovni osvetlenia.

Oppo Find X2 Pro je skutočným majstrovským dielom čínskej spoločnosti. V rebríčku DxOMark sa tento model pripája ku Xiaomi Mi 10 Pro aj vďaka vyrovnanému výkonu fotoaparátov vo všetkých oblastiach. Je tak vysoko pravdepodobné, že Find X2 Pro nesklame ani náročného používateľa, nech fotografuje v najrôznejších situáciách.

Podrobnosti testu fotoaparátov Oppo Find X2 Pro nájdete na tomto odkaze.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Skontrolujte kvalitu potravín. Stačí vám fotoaparát na smartfóne

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.