Vydarená kópia najlepšej funkcie iPhonu 14 Pro je dostupná pre majiteľov Androidu.

Dynamic Island je hlavné lákadlo iPhonu 14 Pro (Max). Tento softvérový prvok je šikovne navrhnutý, aby naplno využíval dizajn vynoveného výrezu v iPhone a minimalizoval frustráciu z toho, že vám v hornej časti displeja zavadzia čierna plocha.

Nie je prekvapením, že na túto novinku od Applu okamžite zareagovali vývojári, ktorí prišli so svojimi kópiami funkcie pre Android. Medzi prvými boli vývojári motívov pre Xiaomi telefóny, o pár dní neskôr sa pridala aplikácia dynamicSpot, ktorá je voľne dostupná v obchode Google Play. Znamená to, že si ju môže stiahnuť ktokoľvek s Android telefónom s verziou Android 9 a novšou.

Nakoľko sme v redakcii testovali iPhone 14 Pro Max (recenzia), môžeme povedať, že dynamicSpot je pomerne vydarená kópia. Nie je síce bezchybná a zďaleka nedosahuje kvality funkcie Dynamic Island, ktorá je výborne integrovaná do systému iOS. Avšak aj napriek tomu je dynamicSpot aplikácia, ktorú odporúčame vyskúšať a pohrať sa s ňou.

dynamicSpotZdroj: Google Play
dynamicSpot

Je zadarmo, extra funkcie a nastavenia získate za poplatok

DynamicSpot vyžaduje k svojmu fungovaniu prístup k notifikáciám a funkciám prístupnosti v systéme Android. Takisto je potrebné, aby ste si zvolili aplikácie, ktoré budú zrkadliť svoje notifikácie cez dynamicSpot. Nemá zmysel zrkadliť všetky appky – napríklad emailový klient alebo komunikačné aplikácie sú v tomto smere zbytočné a neprinášajú pridanú hodnotu.

Kombináciu dynamicSpot + Spotify či Google Mapy sme si však v redakcii obľúbili a výborne funguje aj aplikácia Hodiny. V týchto prípadoch máte k dispozícii rýchly prístup k ovládaniu (Spotify či iný prehrávač hudby) alebo k informáciám o najbližších navigačných pokynoch, resp. zostávajúcemu času v rámci odpočítavania.

DynamicSpot je bezplatná aplikácia. V prípade záujmu si môžete za jednorazový nákup v aplikácii odomknúť Pro verziu s niekoľkými extra nastaveniami a lepšie si tak prispôsobiť tento nástroj. Sami sme zvedaví, či bude tvorca tejto aplikácie pokračovať vo vývoji aj v budúcnosti, alebo pôjde o krátkodobý projekt, ktorý o pár týždňov upadne do zabudnutia.

Apple iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro MaxZdroj: Apple.com
Dynamic Island

Zdroj: Google Play

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit