Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Košice boli druhým mestom na Slovensku, v ktorom TIER, svetový líder v poskytovaní mikromobility, spustil svoju prevádzku
  • Od spustenia služby využilo zeleno-čiernu flotilu moderných e-kolobežiek viac ako 8 000 užívateľov, ktorí vykonali vyše 20 000 jázd
  • Za deň sa v Košiciach vykoná priemerne 213 jázd 
  • TIER od mája 2022 rozšíril svoje pôsobenie o ďalších 8 slovenských miest a obcí

Pred 100 dňami odštartoval v Košiciach prevádzku TIER s 500 e-kolobežkami s vymeniteľnými batériami a odvtedy ponúka ekologickú alternatívu prepravy po meste bez emisií. Popredný svetový poskytovateľ zdieľanej mikromobility pri svojom 100-dňovom výročí bilancuje pozitívne výsledky a optimisticky sa pozerá na nadchádzajúce mesiace roku 2022.

Na základe údajov TIER vzrástol záujem o prepravu na ich e-kolobežkách od začiatku spustenia prevádzky v metropole východného Slovenska o 72 %. Kým v máji tohto roku využilo jazdu na e-kolobežkách TIER 2 000 jazdcov, na konci júla to už bolo o približne 6 000 užívateľov viac.

Elektrokolobežky TIER dostupné v Košiciach sú najlepšie vo svojej triede, najnovšia generácia je vybavená doplnkovými funkciami. Popri osvedčených sú nové e-kolobežky vybavené prednými a zadnými smerovými svetlami pre dobrú viditeľnosť, navyše  disponujú batériou, ktorá pri bežnej jazde vydrží o približne 30 % dlhšie.

"Od štartu prevádzky v Košiciach v máji 2022 sme veľmi spokojní. Naša služba bola veľmi dobre prijatá a za posledné týždne sme dokázali prilákať rekordný počet nových zákazníkov,“ hovorí BORIS IVAN, City manager TIER pre Slovensko. "Najmä teraz, v lete vidíme, že dopyt po individuálnych možnostiach mobility neustále rastie. Naše e-kolobežky sú ideálne pre tých, ktorí chcú cestovať bezpečne, flexibilne a na čerstvom vzduchu."
TIER na Slovensku ďalej rastie
TIER naďalej posilňuje svoju vedúcu pozíciu na globálnom trhu a expanduje do ďalších európskych miest. Na Slovensku je TIER v súčasnosti aktívny v 10 mestách od západu po východ - v Bratislave, Trnave, Nitre, Košiciach, Prešove, Lipanoch, Veľkom Šariši, Kapušanoch, Sabinove a na Zemplínskej Šírave v obci Kaluža. Zároveň rokuje s predstaviteľmi ďalších miest na Slovensku o spustení prevádzky a pripravuje sa na najväčší sviatok poskytovateľov mikromobility – Európsky týždeň mobility a Svetový deň bez áut, ktorý sa tradične uskutoční 22.septembra.