Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Haibike, najväčší výrobca elektrobicyklov sa pridal k popore budovania siete nabíjacích staníc ebajk connect, ktorá vznikla v júni tohto roku a ktorú vytvorilo občianske združenie e-DNA, elektromobilita v krvi.

Nemecký Haibike vníma túto aktivitu ako službu pre rastúcu komunitu nadšencov elektrocyklistiky. V Európe i v USA Haibike organizuje pre ebajkerov veľké podujatia, zrazy, na ktorých sa zúčstňuje množstvo cyklistov. Prvou spoločnosťou, ktorá financovala sieť ebajk connect je Svet elektrobicyklov – ebajk, špecializované centrum s už dvomi predajňami a servisným zázemím v Bratislave a Košiciach.

Už 12 nabíjacích staníc

Sieť nabíjacích staníc ebajk connect vznikla so siedmimi stanicami v Malých Karpatoch, kde si ebajkeri mohli kedykoľvek dobiť svoje baterky zn. Bosch a Yamaha na ďalšiu jazdu. Dnes má sieť už 12 nabíjacích bodov. Z oblasti Malých Karpát sa sieť rozrástla o prvú v Podunajskej nížine – v hoteli Divoká voda v Čuňove a o prvú aj na Martinkách – Apartmánový dom Nová Ponorka. Služba je pre všetkých zdarma. V pláne je rozšíriť sieť aj do Košického kraja, pretože centrum ebajk – Svet elektrobicyklov nedávno zväčšilo svoju pôsobnosť aj do košického kraja a očakáva sa nárast ebajkerekej komunity i na východe krajiny.

Ochutnávka z dielne Haibike

Nemecká značka Haibike sa špecializuje na výrobu elektrobicyklov už od roku 2010 a pre najbližšiu sezónu ponúka vo svetovom meradle najširší sortiment športových prémiových ebajkov.

Haibike SDURO HardSeven 4.0 2017

Obratný horský ebajk s pevným zadným rámom „eHardtail“. Stavaný pre túry v stredne náročnom a ľahkom lesnom teréne, pohodlný pre jazdu po lesných či poľných cestách. Geometria rámu overená niekoľko sezónnym ladením, tuhý rám, efektívny prenos hnacej sily na jazdený povrch. Oceňovaný pre svoju ovládateľnosť a dynamiku.

SDURO Model 4.0  má vo výbave elektromotor Yamaha PW s maximálnym krútiacim momentom 80Nm, minimalistický a robustný Yamaha LED display umožňujúci pohodlné riadenie motora cez 3 úrovne pomoci (Off, Eco, Standard, High), batériu Yamaha s kapacitou 400 Wh. Model 4.0 má ďalej prednú vidlicu SR Suntour XCM RL-DS so zdvihom 100mm, prehadzovačku Shimano Acera M3000 s 9 rýchlosťami a hydraulické diskové brzdy Tektro HD-M285. Veľkosť kolies 27,5“.

Haibike SDURO HardLife 4.0 2017

Dynamický dámsky horský ebike s pevným zadným rámom „eHardtail“. Je stavaný pre dlhé túry na nespevnených lesných či poľných cestách. Rám a geometria sú ergonomicky adaptované pre dámy. Skrátená je vzdialenosť od riadidiel po sedlo, optimalizovaná váha a dámske sedlo. V iných prvkoch nie sú žiadne kompromisy v porovnaní s pánskym modelom.