Internetový prehliadač Microsoft Edge má ďalšie výraznejšie novinky.

Informácia o aktualizácii sa zobrazí pri prvom spustení po aktualizovaní aplikácie. Prehliadače na báze Chromium vykonávajú túto činnosť automaticky a v prípade, že nastane jedna z väčších aktualizácií pridávajúca nové funkcie, používateľ o tom dostane informáciu. Podobne je to aj v prípade iných prehliadačov. Microsoft pridal Pripnutie obľúbených lokalít a funkciu, ktorá ušetrí čas pri vyplňovaní formulárov.

Vaše obľúbené internetové lokality sa dajú pripnúť na panel úloh podobne ako aplikácie. Program poskytuje v úvode 6 základných internetových adries medzi nimi napríklad Amazon, Microsoft Outlook alebo napríklad Facebook či sieť X. Používatelia, ktorí navštevujú niektorú z týchto stránok k nim budú mať jednoduchší prístup. Pre úplnosť uvádzame, že stránka bude zapnutá v prehliadači Edge.

edge-pripnutie -startZdroj: TOUCHIT

Nemenej dôležitá funkcia, ktorá šetrí čas, je vyplňovanie online formulárov, pričom teraz aplikácia ukáže, ktorý údaj bol naposledy použitý. Kliknutím na formulárové pole sa zobrazia údaje na vyplnenie s malou informáciou o tom, ktorý z údajov ste naposledy vložili do formulárového poľa.

Napriek tomu, že sa výrobca snaží prinášať nové funkcie, budú sa ozývať negatívne ohlasy. Ide najmä o to, že Microsoft si čoraz viac posilňuje svoju situáciu s prehliadačom Edge v operačnom systéme Windows. Už teraz je hľadanie v ponuke Štart naviazané na použitie tohto prehliadača, čím sa mimochodom vyvoláva aj vlna odporu voči podobným praktikám. Uvidíme, ako to nakoniec dopadne a či budúcnosť prinesie pre Microsoft nejaký druh konsekvencií.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.