BMW iX3 je kombináciou športovej jazdy a čisto elektrického vozidla z kategórie Sports Activity Vehicle (SAV). Výkon je 210 kW (to je 286 k) a krútiaci moment 400 Nm. BMW iX3 sa štandardne dodáva s M športovým paketom navrhnutým špeciálne pre toto auto.

Piata generácia technológie BMW eDrive

BMW iX3 je prvý model vybavený technológiou BMW eDrive piatej generácie. Nájdete ho vo vozidlách BMW iX a BMW i4. Integrovaná pohonná jednotka spája elektromotor, výkonovú elektroniku a prevodovku do jedného celku. Výkon motora sa na vozovku prenáša tradične cez zadné kolesá.

Vysokonapäťová batéria v modeli BMW iX3 je tiež produktom piatej generácie technológie BMW eDrive. Jej celková kapacita je 80 kWh a podľa WLTP je dojazd 460 kilometrov.Z hľadiska nabíjania na rýchlonabíjacej stanici dosiahnete maximálny výkon až 150 kW. Za 10 minút tak môže vozidlo nabrať dosť energie na ďalších 100 kilometrov jazdy. To však platí v ideálnom prípade, teda keď je batéria takmer vybitá a nabíjačka a auto optimálne spolupracujú.

Dôraz na ekológiu

BMW iX3 zdieľa všestrannosť konvenčne poháňaných verzií modelu BMW X3, ponúka veľa priestoru, je to auto pre 5 ľudí a batožinový priestor možno zväčšiť z 510 na 1560 litrov. Toto auto sa vyrába v čínskom meste Šen-jang.

Množstvo kobaltu použité vo vysokonapäťovej batérii BMW iX3 sa v porovnaní s predchádzajúcou generáciou batérie v BMW i3 (modelový rok 2019) znížilo približne o tretinu. Na výrobu článkov batérií i celého vozidla sa využíva iba energia z obnoviteľných zdrojov. Automobilka BMW používa elektromotory s vlastnou konštrukciou, ktoré sa zaobídu bez vzácnych kovov v rotore.

BMW iX3
BMW iX3

Čisto elektrické SAV BMW iX3 musí počas celého svojho životného cyklu preukázať výrazne nižšiu uhlíkovú stopu ako porovnateľné vozidlo s konvenčným pohonom. Údaje zaznamenané nezávislými spoločnosťami ukazujú, že iX3 v tomto ohľade prekonáva BMW X3 xDrive20d s naftovým motorom o viac ako 30 % pri používaní elektriny z priemerného európskeho energetického mixu a približne o 60 % pri nabíjaní zelenou elektrinou.

Zdroje: BMW, vlastné

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu