Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový Opel Mokka je už na cestách! Mokka je síce ešte zamaskovaná, ale už pripravená na prvé dôležité testy u konštruktérov spoločnosti Opel.

A je elektrická! Mokka druhej generácie je úplne nová s novými technológiami vrátane elektrického pohonu. Pred uvedením na trh prechádza dôkladným testovaním, nastavovaním a preverovaním. Výroba sa začne vo štvrtom štvrťroku tohto roku. Prvé sériové vozidlá budú elektrické a k zákazníkom by mali doraziť začiatkom roku 2021. Testovacie vozidlá už naznačujú, čo sa skrýva za maskovaním: veľké žlté „K“ na zeleno-čiernych bokoch – „K“ ako v názve „Mokka“. Áno, jednoducho Mokka.

  • Elektrická: nová Mokka bude od začiatku predaja v ponuke ako elektrické vozidlo
  • Testovanie: Mokka druhej generácie je zatiaľ ešte stále zamaskovaná
  • Vzrušujúca: elektrický pohon a kompaktné rozmery, ktoré vytvárajú skvelý dojem

Nová generácia vo svojom názve upúšťa od obligátneho „X“ – rovnako ako najpredávanejšia prvá generácia pri svojom uvedení v roku 2012. Vtedy Mokka zaujala svojimi kompaktnými rozmermi a robustným vzhľadom. Nový model je rovnako robustný, ale v omnoho progresívnejšom a modernejšom zmysle – je viac prispôsobený na jazdu v meste a navyše budí skvelý dojem svojím jedinečným štýlom. Je mimoriadne úsporný, čistý a odvážny. A – samozrejme – elektrický od začiatku predaja. Zákazníci sa môžu od začiatku tešiť na čisto elektrické vozidlo, no model bude k dispozícii aj s ponukou spaľovacích motorov.

Opel

Opel

Generálny riaditeľ spoločnosti Opel Michael Lohscheller hovorí: „Vývoj novej Mokky som veľmi pozorne sledoval dva a pol roka a som veľmi hrdý, že od samého začiatku bude v ponuke s  elektrickým pohonom. Môžem sľúbiť, že nová Mokka bude jedným z najvzrušujúcejších vozidiel v celej histórii značky Opel. Druhá generácia Mokky ukazuje všetko, čo dnes Opel znamená, a má ambíciu zmeniť vnímanie našej značky.“

Aj keď je nová Mokka ešte stále zamaskovaná, už teraz odhaľuje svoje ostré proporcie s krátkym predným aj zadným previsom. Dokonale tak vyjadruje aktuálnu dizajnovú filozofiu spoločnosti Opel. Mokka novej generácie je kombináciou nemeckého inžinierstva a čistého, jednoduchého dizajnového jazyka. Vodiči aj spolujazdci sa tiež môžu tešiť na plne digitalizovaný interiér. Dizajnéri značky Opel venovali veľkú pozornosť tomu, aby ho čo najviac zredukovali a ponechali len tie najpodstatnejšie prvky.

Značky: