Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tlačiarne od výrobcu Peopoly ponúkajú vysokú kvalitu dielov z materiálov na báze živice

Spoločnosť Elvira | Abc3D, popredný dodávateľ 3D technológií, oznámila dostupnosť veľkoformátovej a cenovo dostupnej 3D technológie tlače MSLA od výrobcu Peopoly. 3D tlačiarne radu Phenom ponúkajú vysokú kvalitu povrchov, detailov a mimoriadnu veľkosť tlačených dielov z materiálov na báze živice/resinu.

Rad 3D tlačiarní Peopoly Phenom, Phenom Noir, Phenom L, využíva technológiu MSLA, čo je LED podsvietenie LCD displeja a následné vytvrdenie vrstvy živice, bol doplnený o Phenom XXL. 3D tlačiarne Phenom ponúkajú nasledujúce kapacity komory tlače (XYZ v mm) a rozlíšenie [µ]:

  • Phenom              276,00 × 155,00 × 400/72 µ;
  • Phenom Noir    293,76 × 165,25 × 400/77 µ;
  • Phenom L           345,60 × 194,40 × 400/90 µ;
  • Phenom XXL      527,00 × 296,00 × 550/137 µ.

3D tlač vytvrdzovaním živice je najstaršou komerčnou technológiou tlače a patrí medzi najspoľahlivejšie. Okrem zmienených predností kvality, tlačiarne nevyžadujú v mnohých prípadoch výtlačkov dokončovacie operácie a vykazujú vysokú spoľahlivosť, pričom MSLA technológia je zároveň užívateľsky veľmi prívetivá. Precízne výtlačky s ostrými detailmi, presnými tvarmi a zložitou geometriou nachádzajú široké spektrum využitia ako na vytváranie prototypov, malosériovú výrobu, vytváranie malosériových foriem alebo master modelov.

„Úspešne sme otestovali spoľahlivosť tlače a kvalitu výtlačkov nového radu 3D tlačiarní Phenom a výsledky prevýšili naše očakávania,“ povedal Jan Šmejcký, riaditeľ spoločnosti Elvira. „Výrobca Peopoly zjednodušil 3D tlačiareň a jej konštrukciu na tlač živicou a teraz zbiera kladné ohlasy v recenziách užívateľov. Okrem dostupnosti pre českých a slovenských užívateľov plánujeme tohto roku aj priebežne rozširovať ponuku materiálu na tlač.“

„Pre užívateľov pripravujeme optimálne profily tlače materiálov, ktoré sú bežne na stiahnutie z portálu Abc3D pri každej tlačiarni. Zahŕňajú základné materiály výrobcu Peopoly a bežné a technické materiály výrobcov BASF a 3D Systems. Najnovšie správy z vývoja Peopoly a BASF ponúkajú prísľub veľmi zaujímavých aplikácií pre existujúcich 3D užívateľov Peopoly. V blízkej budúcnosti oznámime nové materiály a nové HW upgrade pre našich doterajších užívateľov,“ dodal Jan Šmejcký.

Kompletný rad 3D tlačiarní Phenom je možné vidieť v showroome v  sídle firmy Elvira v Prahe 5. Viac informácií o tlačiarňach Phenom na stránke ABC3D – Peopoly Phenom.

Značky: