Batéria mobilného telefónu sa vám vybije v ten najnevhodnejší okamih. A vy ste zrazu v teréne bez navigácie, bez kontaktu s okolím, bez svetla, na hony vzdialení najbližšej zásuvke. Súprava Goal Zero Guide 10 Plus + Nomad 7 Plus je tejto chvíli na nezaplatenie, a to aj vtedy, ak nesvieti slnko.

Súčasťou súpravy je solárny panel, ktorý si môžete pripnúť na batoh, postaviť pred stan, či namontovať na strechu auta a počas slnečných dní ukladať energiu do záložného akumulátora Guide 10 Plus. Ten je zložený zo 4 AA alebo AAA batérií (NiMH) a obsahuje aj LED svetlo. Z neho potom večer nabijete mobilný telefón, batériu fotoaparátu aj si zasvietite.

Môžete ho používať v mraze, horúčave i na vlhku. Je to ideálne riešenie pre turistov, horolezcov, ale aj rybárov, motoristov, fotografov alebo záchranárov. Akumulátor Guide 10 Plus sa dá nabíjať aj cez USB, čo príde vhod ak nie je dosť slnečného žiarenia. Solárny panel Nomad 7 Plus má modulárny odnímateľný stojan a indikátor intenzity slnečného svitu so 4 LED. Je vybavený magnetickým stojanom.

Cena: 145 EUR

Zapožičal: www.goalzero.cz

Značky: