Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tlačiarne zaplnili medzeru v portfóliu a ponúknu kompletnú sériu udržateľných multifunkčných firemných atramentových tlačiarní s technológiou Heat-Free

Spoločnosť Epson znovu potvrdzuje svoje rozhodnutie využívať atramentovú technológiu tlače a uvádza na trh nový rad produktov WorkForce Enterprise AM s rýchlosťou tlače 40–60 strán za minútu. Tento rad, okrem iného, zapĺňa medzeru v ponuke firemných produktov formátu A3.  Kvôli obmedzenej schopnosti prispieť k udržateľnému rozvoju, oznámila spoločnosť Epson koniec predaja laserových tlačiarní.

„Nový rad WorkForce Enterprise AM dopĺňa našu ponuku firemných atramentových tlačiarní od malých pracovných skupín až po vysokorýchlostné zariadenia pre celé oddelenia. To znamená, že bez ohľadu na účel tlače pre vás máme vhodný produkt. Vďaka kompletnej podpore v oblasti MPS riadenej tlačovej služby, workflow a riešení vzdialeného servisu umožňujú tieto produkty vytvoriť spoľahlivý a udržateľný systém tlače s nízkymi nárokmi na údržbu a vysokú kvalitu,“ uviedol k novému radu Marcel Divín. „Som rád, že sme mohli jedinečné vlastnosti našich tlačiarní predstaviť naživo, rozhodne stoja za pozornosť každej firmy.“

Nové produkty predstavujú technológiu statickej líniovej hlavy pre stredný segment trhu. Obchodným partnerom spoločnosti Epson uľahčí proces predaja.  Taktiež zabezpečí, aby koncoví používatelia mali tie najlepšie produkty, ktoré potrebujú, a zároveň plne rešpektujú atribúty udržateľnosti.

Atramentová technológia môže oproti laserovej znížiť spotrebu energie.  Vďaka kompaktným rozmerom je možné zariadenie bez problému umiestniť do kancelárie a šetriť miesto. Spolu s ľahkou konštrukciou umožňujú obmedziť spotrebu zdrojov použitých pri výrobe a preprave.  Zásobníky atramentu s vysokou výťažnosťou taktiež znižujú spotrebu, náklady na prepravu a skladovanie materiálu. Zároveň znižujú aj potrebu riadenia skladu spotrebných materiálov po skončení ich používania.

Tieto produkty sú významným krokom vpred v stratégii spoločnosti Epson v oblasti tlače a podporujú jej záväzok k udržateľnosti. Uvedenie na trh je v súlade s rozhodnutím spoločnosti plne prejsť na atramentovú tlač a do roku 2026 prestať celosvetovo predávať laserové tlačiarne.

Tento zámer bol uskutočnený rok potom, čo spoločnosť Epson ohlásila investíciu vo výške 100 miliárd jenov do udržateľných inovácií. Vychádza z obmedzenej schopnosti laserovej technológie významnejšie prispieť k lepšej udržateľnosti, kvôli potrebe tepla pri tlačovom procese a s tým spojenej zvýšenej spotrebe energie.

V porovnaní s laserovými tlačiarňami, je počas životnosti atramentovej tlačiarne potrebné vymeniť menej spotrebných súčastí. To výrazne obmedzuje potrebu servisu a údržby atramentových tlačiarní Epson a s tým súvisiace odstávky tlačiarní. Súčasne zvyšujú produktivitu a spokojnosť koncových užívateľov.

Ďalšie informácie o novom rade

  • Najkompaktnejší pôdorys v triede a oveľa nižšia hmotnosť
  • Podávanie papiera v tvare C znižuje pravdepodobnosť uviaznutia papiera a zvyšuje spoľahlivosť
  • 10,1-palcový panel rozhrania – chytrejší a intuitívnejší s ekologickým nastavením tlače
  • Ľahké a jednoduché použitie vďaka automatickej detekcii veľkosti papiera a tichým zásobníkom papiera
  • Ľahké vkladanie, kompaktné vysokokapacitné zásobníky atramentu
  •  Veľkosť kapacity zásobníka na papier– až 5150 listov
  • Obmedzenie prestojov – vytvorené pre ľahký prístup, rýchlu a účinnú údržbu
  • Možnosť snímania rýchlosťou 60 strán za minútu / 120 obrázkov za minútu a voliteľná integrovaná funkcia OCR
  • Vnútorný finišer – kompaktné zariadenie šetriace miesto na kompletizáciu a zošívanie dokumentov
  • Dostupné aj s voliteľným dierovačom
  • Pripojiteľný vonkajší finišer na brožúry –zošívanie, dierovanie, tlač obálok, sedlové zošívanie, stredové a trojité skladanie

Značky: