Konzola je tu s nami už desať rokov.

Spoločnosť Microsoft už nebude vyvíjať hry pre svoju staršiu konzolu Xbox One. Po novom zameria svoju pozornosť výlučne na novšie zariadenia Xbox One X a Xbox One S. Šéf herného štúdia Xbox Matt Booty to potvrdil v rozhovore pre portál Axios.com.

V zásade nejde o žiadne veľké prekvapenie, keďže Xbox One bol predstavený už pred takmer desiatimi rokmi, v novembri 2013. Microsoft ho teda podporoval dostatočne dlho a jeho životnosť predlžoval aj portovaním niektorých svojich novších hier. To je však už minulosť a podľa Bootyho interné vývojárske tímy už nepripravujú žiadnu ďalšiu hru pre Xbox One.

Konzolu však výrobca nenecháva úplne bez podpory, pretože spoločnosť bude stále záplatovať a podporovať existucúje hry, ako napríklad Minecraft. Okrem toho by nové herné tituly priamo od Microsoftu mali byť stále hrateľné na Xbox One vďaka technológii cloudového streamovania.

Xbox One je okrem iného spojený s pohybovým senzorom Kinect, ktorý prišiel na trh ešte s predchádzajúcou generáciou Xbox 360. Pri začiatku predaja Xbox One sa Microsoft rozhodol, že táto konzola sa bude predávať výhradne s Kinectom, čo vyhnalo cenu až na 499 dolárov. Keďže konkurenčná PlayStation 4 stála o sto dolárov menej, v predajoch sa jej darilo oveľa lepšie. Rozdiel bol taký výrazný, že Microsoft musel kapitulovať a ponúknuť lacnejší Xbox bez Kinectu.

Zdroj: Axios.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.