Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Umožnenie rozšíreného prijatia internetu vecí (Massive IoT) je prvým krokom k tomu, aby sa 5G stalo realitou

  • Platforma IoT Accelerator Marketplace zvyšuje pre hráčov v mobilnom IoT ekosystéme potenciál vytvárať hodnoty
  • Jednoduchá integrácia a zákaznícke aplikácie pre operátorov, ktorí podnikajú kroky na prijatie IoT. Vývojári aplikácií a aplikační partneri sa môžu ľahko a efektívne pripojiť k ekosystému a rozširovať svoje zapojenie nákladovo efektívnym spôsobom

Spoločnosť Ericsson (NASDAQ: ERIC) spúšťa platformu IoT Accelerator Marketplace, ktorá pomôže riešiť potrebu spolupráce v rámci komunity digitálneho ekosystému a prinesie výhody pre vývojárov aj poskytovateľov služieb.

Je to katalóg IoT aplikácií z globálneho ekosystému, ktoré môžu poskytovatelia služieb ponúkať firemným zákazníkom a ktorý skráti čas, potrebný pre uvedenie nových ponúk na trh.

Pre vývojárov aplikácií a aplikačných partnerov je to okno do IoT ekosystému, prostredníctvom ktorého sa môžu spojiť s poskytovateľmi služieb vďaka jedinej platforme, ponúkajúcej globálne API (rozhranie pre programovanie aplikácií) pre mobilné pripojenie. Platforma zahŕňa aj možnosti monetizácie a fakturácie v rámci celého ekosystému.

Carrie MacGillivray, viceprezidentka pre Internet pre veci a mobilitu v spoločnosti IDC, hovorí: „Poskytovatelia komunikačných služieb sa snažia čo najrýchlejšie sa navzájom odlíšiť na rýchlo sa pohybujúcom trhu IoT. Potrebujú silný vývojársky ekosystém, ktorý im pomôže byť konkurencieschopní. Pre vývojárov, ktorí pracujú na sieťach a platformách rôznych poskytovateľov služieb, rieši využívanie API rozhraní problém fragmentácie. Tieto rozhrania sú celosvetovo použiteľné a sú konzistentné vo všetkých mobilných sieťach.“

Jeff Travers, riaditeľ pre IoT v spoločnosti Ericsson, hovorí: „Spustenie platformy IoT Accelerator Marketplace uvoľní potenciál rôznych hráčov, aby mohli vytvárať hodnoty. Je ďalším krokom, vďaka ktorému sa 5G stáva realitou, pretože umožňuje celoplošné prijatie Massive IoT. Podporuje poskytovateľov služieb v ich snahe predstaviť API IoT rozhrania a speňažiť tieto aktíva.“

Vývojári aplikácií môžu profitovať z novej trhovej platformy, ktorá prostredníctvom spoločnosti Ericsson ponúka ich produkty globálne. To umožní vývojárom aplikácií odlíšiť svoje podnikanie a zároveň vyvíjať aplikácie založené na rozhraniach API pre mobilné pripojenie s pridanou hodnotou pre podniky, ako napríklad rýchle a automatizované zariadenia, vyššia bezpečnosť, celoplošné a celosvetové mobilné pokrytie, zlepšenie využitia v interiéroch a vynikajúca životnosť batérie.

Poskytovatelia služieb a vývojári aplikácií môžu požiadať o prístup na platformu IoT Accelerator Marketplace tu: IoT Accelerator Marketplace.

Spoločnosť Ericsson predviedla platformu IoT Accelerator Marketplace aj na tohtoročnom veľtrhu mobilných technológií Mobile World Congress v Barcelone. IoT Accelerator od spoločnosti Ericsson je horizontálna ponuka, založená na cloudových službách, ktorá zahŕňa služby platforiem a profesionálne služby pre operátorov. Ponúkaná ako služba poskytuje nepretržite sa vyvíjajúcu funkcionalitu, pretože umožňuje aktívnu tvorbu a nasadenie riešení pre Internet vecí.

  • Zavlažovanie na pripojenej farme. (Zdroj: Ericsson)

Značky: