Portál vám pomôže udržať si prehľad o licenciách, dohľade nad vašimi deťmi, ako aj ochrániť stratený alebo ukradnutý počítač.

S vydaním nových verzií programov na rok 2022 prichádza výrobca aj so svojím novým portálom na správu licencií a prehľadu toho, ako máte zabezpečené zariadenia. Registrácia tu je zadarmo a budete mať prehľad o tom, aké licencie máte, či funguje ochrana správne, či je aktuálna alebo nie je napríklad vypnutá atď. Tiež je tu informácia o dohľadu nad vašimi deťmi s použitím nástroja Parental Control a takisto nechýba integrácia funkcie Anti-Theft, teda s nahlasovaním ukradnutého mobilu alebo notebooku a ich blokovania na diaľku.

Výrobca mal svoje cloudové služby, tie zostávajú v platnosti aj doteraz, no postačí vám len ESET Home. Odtiaľ sa dostanete aj na ostatné služby, napríklad správcu hesiel alebo stredisko na dohľad nad smartfónom vašich detí. Je to služba, ktorá sa dá nainštalovať aj do smartfónu vo forme samostatnej aplikácie. Okamžite sa dozviete potenciálne problémy alebo riziká prostredníctvom notifikácií. Napríklad ak nejaký počítač nebol dlhšie aktualizovaný alebo niekto vypol automatickú ochranu systému alebo firewall.

Službu v zásade nemusíte používať, no programy novej edície, na ktoré v rámci licencie prechádzate zadarmo, sa na ňu budú chcieť pripojiť. Je to dobré riešenie, ktoré sme vyskúšali a používali. Tým, že často meníme napríklad testovacie notebooky, ide o jednoznačnú výhodu v podobe toho, ako licencovať tú jednu kópiu bezpečnostného programu od ESETu. Takto dostaneme na novom počítači upozornenie o stave licencie a zo starého počítač ju na diaľku deaktivujeme v cloude (nepotrebujete mať počítač v prevádzke) a softvér bez okolkov aktivujeme na novom stroji. Detail, ale sami poznáte peripetie s licenciami.

ESET Home a prehľad zariadení vrátane informácie z mobilného antivírusu od ESETu

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.