Známy spoluzakladateľ Androidu Andy Rubin dnes prostredníctvom oficiálneho blogu oznámil spustenie predaja dlhoočakávanej novinky. 

699 dolárov. To je cena, za ktorú je od dnešného dňa oficiálne dostupná takmer bezrámiková novinka, trúfajúca pustiť sa do boja s tými najlepšími. Posledné obavy potencionálnych klientov sa snažil Andy Rubin rozptýliť v dnešnom blogu, okrem iného aj prísľubom, že jeho špičkový smartfón bude dostávať najnovšie aktualizácie Androidu minimálne po dobu 2 rokov. To je, mimochodom, rovnaké obdobie, ktoré plánuje deklarovať pre svoje smartfóny línie Pixel aj Google. Ako rýchlo sa k nim majitelia tohto štýlového zariadenia dostanú, uvidíme časom.

Ďalším argumentom pre nakupujúcich majú byť praktické modulárne doplnky, ktoré bude možné používať vďaka dvojici magnetických pinov ukrytých v zadnej časti smartfónu. Ich množstvo sa má postupne rozrastať s periodicitou „každých pár mesiacov“, pričom aktuálne sú dostupné 2 a to 360° kamera (dostupná za cenu 50 dolárov) a nabíjacia dockovacia stanica. Rubin zároveň nezabudol spochybniť aj svojich veľkých konkurentov. Na Apple naráža poznámkou o nekompatibilite aplikácie FaceTime pre iné platformy a Samsung pre zmenu spomína ako firmu, ktorá si vlastne vynucuje loyalitu veľkosťou a rozličnosťou svojho produktového portfólia.

Essential phone je od dnes dostupný cez oficiálnu stránku výrobcu, ďalej cez predajnú sieť elektroniky Best Buy i jedného z najväčších amerických operátorov Sprint. Dátum jeho dostupnosti v Európe, respektíve na Slovensku, aktuálne nie je známy. Podrobnejším parametrom novinky sme sa venovali v tomto článku.

Zdroj: The Verge

 

 

 

Značky: