Informácie pochádzajú od spoľahlivého zdroja.

správy spred pár dní naznačovali, že séria Galaxy S24 by mohla byť vybavená čipovou sadou Exynos 2400. Toto rozhodnutie spoločnosti Samsung by však nemalo celoplošný dosah, ale platilo by iba pre vybrané trhy, vrátane Európy. Pokým séria Galaxy S23 je vybavená vynikajúcim čipsetom Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, tak Samsung sa údajne už v roku 2024 plánuje vrátiť k používaniu vlastnej čipovej sady.

S touto informáciou prichádza známy leaker Ice Universe, ktorý tvrdí, že v tejto veci je už rozhodnuté. To znamená, že európsky model Galaxy S24 bude vybavený najnovším čipsetom spoločnosti Samsung, ktorý bude niesť označenie Exynos 2400. Vzhľadom na skúsenosti z minulých rokov toto rozhodnutie nie je prekvapujúce, ale pravdepodobne nikto nečakal, že príde tak skoro. To aj preto, že Samsung na novej generácii čipov Exynos začal pracovať iba pred pár mesiacmi. Okrem toho, používatelia série Galaxy S sa konečne tešia z telefónov, ktoré sa neprehrievajú a vďaka vlajkovému čipsetu od Qualcommu majú aj poriadnu výdrž na batériu.  

Zdroj potvrdzuje aj technické parametre čipovej sady Exynos 2400. Hlavné jadro Cortex-X4 bude pracovať na maximálnej frekvencii 3,16 GHz, dve jadrá Cortex-A720 na frekvencii 2,9 GHz, ďalšie tri jadrá Cortex-A720 na frekvencii 2,6 GHz a nakoniec štyri jadrá Cortex-A520 na frekvencii 1,95 GHz. To v konečnom zúčtovaní znamená, že Samsung sa rozhodol pripraviť čipovú sadu, ktorá bude využívať 10 jadrový procesor. 

Ako je na tom Galaxy S24+ a Galaxy S24 Ultra?

Pokiaľ však zoberieme v úvahu, že Samsung nový čipset prepracoval od základov, tak je možné očakávať, že Exynos 2400 bude vynikajúcou alternatívou k čipovej sade Snapdragon 8 Gen 3. Ďalší zdroj pritom tvrdí, že model Galaxy S24 Ultra bude pre všetky trhy dostupný iba s čipsetom Snapdragon 8 Gen 3. To sa má údajne týkať aj modelu Galaxy S24+.

Ice Universe nakoniec dodáva, že modely Galaxy S24, S24+ a Galaxy S24 Ultra budú vybavené extra jasným displejom s maximálnym jasom 2 500 nitov. Ide tak o neskutočný nárast jasu, ktorý bude medzigeneračne zvýšený o neuveriteľných 750 nitov. Aj taký iPhone 14 Pro Max má maximálny jas “iba” 2000 nitov. Ďalším významným zlepšením pri modeli Galaxy S24+ vraj bude aj rozlíšenie displeja 3120 × 1440 pixelov.

Zdroj: Ice Universe, Revegnus

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.