Vývoj príslušnej technológie zrejme nejde tak dobre ako sa očakávalo.

Hoci nás v tomto roku čaká ešte len predstavenie radu iPhone 15, analytici a rôzni „leakeri“ sa už zaoberajú aj fámami o budúcich dvoch generáciách, ktoré by mali prísť v rokoch 2024 a 2025. Jedným z najuznávanejších je Ross Young, ktorý má vďaka svojim interným znalostiam dodávateľského reťazca niekedy až neuveriteľné informácie zo zákulisia Apple.

Ross aktuálne tvrdí, že technológia Face ID pod displejom, ktorá bola očakávaná už na rok 2024, by sa napokon mohla posunúť najskôr až na rok 2025 pre problémy so snímačom. Pôvodne mal mať podľa neho totiž už iPhone 16 Pro namiesto „pilulky“ len klasický „priestrel“ pre prednú kameru, pretože snímače Face ID by už boli umiestnené pod displejom. Zrejme teda ale u iPhone 15 Pro a 16 Pro všetko zostane po starom, keďže vývoj príslušnej technológie asi neprebieha tak hladko, ako výrobca očakával.

Niektorí iní výrobcovia už senzory pod displej umiestňujú. Ide napríklad o snímače odtlačkov prstov, ale i senzory okolitého osvetlenia, na základe ktorých sa automaticky reguluje jas displeja smartfónu či tabletu.

Apple však zrejme od príslušnej technológie požaduje vysoký štandard a preto výrobca zatiaľ k takýmto riešeniam nepristúpil. Hovorí sa však, že Touch ID pod displejom by firma mohla pridať do iPhonov v roku 2026, teda v rovnakom čase, ako Face ID.

V súvislosti s nadchádzajúcou generáciou iPhone 15 sa hovorí aj o istej zmene dizajnu, keď by iPhone 15 Pro vraj mal mať tenšie rámiky okolo displeja a zakrivené okraje (iba rám telefónu, displej zostane plochý). Rozmery displejov by ale mali zostať zachované, teda 6,1 a 6,7 palca.

Zdroj: Bgr.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.