Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pandémia COVID-19 v dnešnej spoločnosti významne zdôraznila dôležitosť prevencie v oblasti zdravia.

Odborníci na verejné zdravie sa zhodujú na tom, že dokiaľ nebude účinná vakcína proti COVID-19 dostupná pre širokú verejnosť, je potrebné, aby každý z nás zatiaľ podnikal kroky k tomu, aby sme zostali zdraví a v bezpečí. Tieto kroky zahŕňajú aj sezónne očkovanie proti chrípke. Majúc túto informáciu na pamäti, spoločnosť Facebook oznámila niekoľko krokov na podporu očkovania.

Facebook na svojej platforme spúšťa novú informačnú kampaň o vakcínach proti chrípke. Ľuďom po celom Slovensku, rovnako ako aj v ostatných európskych krajinách, sa začnú zobrazovať oznámenia na ich hlavnej stránke, ktorá ich presmeruje na všeobecné informácie o vakcíne proti chrípke a k návodu, ako očkovanie získať, vrátane najbližšieho miesta, kde sa môžu nechať zaočkovať. V sekcii News Feed a v sekcii COVID-19 Informačné centrum budú potom užívateľovi poskytované pripomenutia na očkovanie proti chrípke, ktorá bude možné zdieľať, a odborné informácie od zdravotníckych úradov.

Facebook navyše zaviedol nové globálne zásady, ktoré zakazujú reklamy odradzujúce užívateľov od očkovania. Ide o rozšírenie zásad, ktoré už v minulosti zakazovali reklamné hoaxy s tematikou očkovania, ktorú verejne zaznamenali aj popredné svetové zdravotnícke organizácie. Teraz teda bude Facebook odmietať každú z reklám, ktorá bude užívateľa výslovne odrádzať od očkovania.

V súčasnosti spoločnosť Facebook v rade štátov spolupracuje s globálnymi zdravotníckymi organizáciami, vrátane WHO a UNICEF, na kampaniach podporujúcich zvýšenie miery imunizácie v populácii.

 

Značky: