Minulý týždeň spustil Facebook novú službu Gameroom, ktorá má konkurovať platformám na distribúcie hier, ako sú Steam, GOG, Origin či uPlay. Ďalšou novinkou, ktorú Facebook testuje, je hľadanie práce, tak ako ho istým spôsobom poznáme zo služby Linkedin.

Zaujímavosťou je, že Linkedin bol len nedávno odkúpený Microsoftom za 26 miliárd dolárov a už mu pod nosom vyrastá konkurencia a možná hrozba v podobe Facebooku, ktorého súčasťou sa stane možnosť inzerovať prácu. A to pomerne zaujímavým spôsobom. Ak ste správca nejakej stránky na facebooku, resp. ju máte vytvorenú ako firma, tak budete môcť inzerovať prácu priamo a nebudete musieť dávať inzerát na Linkedin. Je viac, než pravdepodobné, že takto oslovíte oveľa väčšie množstvo uchádzačov.

Taktiež by tieto pozície mali byť oddelené od bežného „news feedu“, kde dávate množstvo iných príspevkov a inzerát by mohol zaniknúť. Okrem iného by sa mal inzerát odlišovať aj štruktúrou. Ak budete chcieť tento inzerát ešte viac zviditeľniť, bude tu samozrejme aj možnosť platenej inzercie.

Aktuálne nie je známy dátum spustenia tejto služby, ale veríme, že tak bude čoskoro.

Zdroj: fossbytes.com