V mobilnej aplikácii aj vo webovej verzii pribudla nová ikona.

Facebook po zrušení nešťastného Prieskumníka prináša na Slovensku do svojej ponuky novú ikonku. Tá sa nazýva Marketplace a ako už názov napovedá, premení váš Facebook na trhovisko. Táto funkcia bola predstavená koncom roka 2016, v posledných dňoch je dostupná už aj na Slovensku. Nájdete ju vo webovom rozhraní a tiež aj v mobilnej aplikácii.

Pokiaľ chcete niečo predávať, stačí kliknúť na položku Dať niečo na predaj. Následne vyplníte názov, žiadanú cenu a kategóriu. Tiež môžete vyplniť popis a pridať fotografie. Pokiaľ kupujete, môžete využiť praktickú funkciu vyhľadávania v inzerátoch alebo filtrovať produkty podľa ceny, kategórie a vzdialenosti od vašej aktuálnej lokality. Inzeráty, ktoré vás zaujali, si môžete uložiť, zdieľať ich alebo priamo cez Facebook kontaktovať predajcu.

Rozhodnutie priniesť takúto funkciu nie je prekvapujúce. Na Facebooku nájdete množstvo skupín, ktoré sú zamerané na predávanie alebo darovanie všemožných produktov. Nová špeciálna sekcia na sociálnej sieti má nákup a predaj vecí z druhej ruky uľahčiť.

Facebook Marketplace je dostupný na Slovensku. V aplikácii aj na webe

Zdroj: Facebook

Prečítajte si aj:

Ako na to: Ako si nastaviť Facebook, aby o vás zdieľal čo najmenej informácií?

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit