Facebook včera oficiálne sprístupnil svoju odľahčenú verziu populárnej komunikačnej aplikácie Messenger Lite pre 132 nových krajín, vrátane Slovenska.

Čo je Messenger Lite a prečo vznikol? Je to odľahčená verzia klasického Messengera, ktorý má aktuálne už viac ako 1,2 miliardy aktívnych používateľov. Medzi jeho hlavné výhody patria rýchlosť, jednoduchosť, nižšie požiadavky na procesor a tiež fakt, že zaberie menej pamäte, ako jeho starší a robustnejší brat. Nepodporuje síce všetky pokročilé multimediálne funkcie, ako napríklad Príbehy či rôzne fotografické filtre, ale s posielaním textových správ, fotografií i nálepiek problém nemá a mnohým ľuďom na ich vzájomnú komunikáciu úplne postačuje.

Facebook aplikáciu vyvinul za účelom umožniť komunikáciu dvom skupinám svojich používateľov. Prvou je tá, ktorá disponuje starším a menej výkonným zariadením a druhou sú používatelia v rozvojových krajinách, kde je rýchly internet stále skôr raritou. Aj preto ho pri oficiálnom predstavení pred približne 7 mesiacmi sprístupnil len pre 5 krajín, ktorými sú Venezuela, Keňa, Srí Lanka, Malajzia a Tunis.

Novinka je dostupná pre všetky zariadenia s operačným systémom Android vo verzii 2.3 Gingerbread a vyšším. Vyskúšať si ju môžete po kliknutí na odkaz na Obchod Play nižšie, pričom tak odporúčame spraviť najmä pokiaľ máte plnú pamäť, respektíve starší a pomalší smartfón.

App Store

Zdroj: Android Police

 

Značky: