Dôkazy o pridaní podpory boli objavené v najnovšej verzii služby Messenger.

V zozname aplikácie sú uvedené odkazy na „whats_app“. Tie by mohli byť signálom pred dlhodobým procesom, ktorým bude spustená integrácia služieb Messengera a WhatsAppu. Hlavným rozdielom medzi oboma platformami na odosielanie správ je to, že WhatsApp ukladá informácie o konverzácii v zariadení okrem šifrovania typu end-to-end (bez reklám). Aj z toho dôvodu je možné WhatsApp používať iba na jednom zariadení.

Odkazy poukazujú na vytváranie tabuliek v miestnej databáze na Messengeri, ktoré sú potrebné na správu správ a služieb. Existujú tiež zmienky o ďalších prvkoch, ktoré by službe Facebook Messenger umožňovali rozlíšiť, ktorí používatelia WhatsApp sú blokovaní, zasielať oznámenia z WhatsAppu a podrobnosti o príjemcovi rozhovoru.

facebook whatsapp

Zdroj: WABetainfo

Obsah správy by sa nezdieľal so servermi Facebooku. Messenger by preto musel obsahovať nový protokol, aby mohol komunikovať medzi oboma platformami. Nie je známe, či Facebook bude nahrávať túto miestnu databázu, aby ju synchronizoval medzi zariadeniami. Jednou z charakteristík Messengeru je aj to, že môže odosielať a prijímať rozhovory z viacerých zariadení súčasne.

Nechajme sa prekvapiť, čo nakoniec vývojári z Facebooku prinesú, pretože vývoj funkcie môže byť zmenený alebo aj pozastavený.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Používate niektoré z týchto Android aplikácií? Mali by ste ich rýchlo zo svojho smartfónu odstrániť

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.