Facebook pripravuje novú zmenu v aplikácii pre Android, ktorá umožní používateľom sa odhlásiť zo sledovania polohy na pozadí.

V minulosti už Facebook umožnil v aplikácii pre Android vypnutie alebo zapnutie služieb na určovanie polohy. Táto funkcia taktiež umožnila aplikácii sledovať používateľa a ukladať jeho polohu neustále, a to aj v prípade, že aplikácia nebola používaná, najmä pri používaní funkcie Priatelia nablízku.

S novou funkciou, ak sa rozhodnete povoliť služby určovania polohy, dostanete ďalšiu možnosť, ktorá vám umožní zakázať sledovanie polohy na pozadí. To v podstate povoľuje sledovanie polohy iba na čas, keď aplikáciu aj skutočne využívate a zastaví sa, keď aplikáciu opustíte.

Možnosť obmedziť aplikácie iba na sledovanie polohy počas používania, sa v iOS nachádza už dlhšie. Android túto možnosť zatiaľ prístupnú nemá. To je aj dôvod, prečo táto nová funkcia teraz prichádza iba pre Android verziu aplikácie Facebook.  

Na druhej strane, používatelia systému iOS, môžu jednoducho využiť aj možnosť integrovanú priamo v OS. Facebook po sprístupnení novej funkcie zobrazí upozornenie na časovej osi, ktorá bude používateľov informovať o novinke.

Samozrejme, počas šírenia aktualizácie zostanú vaše aktuálne nastavenia aplikácie nezmenené. Pokiaľ máte sledovanie polohy vypnuté, tak aj vypnuté zostane. V prípade, že funkciu sledovania polohy máte zapnutú, tak sa môžete rozhodnúť, či ju obmedzíte iba na čas, kedy skutočne aplikáciu používate alebo sa necháte sledovať neustále.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Facebook sleduje vašu polohu, ak ste pridali komentár proti Zuckerbergovi

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.