Meta predstavuje ďalší spôsob, mať viac kontroly nad obsahom na Facebooku. „Zobraziť viac“ a „Zobraziť menej“ je nová funkcia, ktorá má pomôcť s prispôsobovaním obsahu, ktorý sa zobrazuje v hlavnom kanáli príspevkov.

Facebook okrem aktualizácií od priateľov, skupín a stránok odporúča príspevky od tvorcov a komunít, o ktorých používatelia nemusia vedieť a tento obsah ich možno zaujíma. Facebook prispôsobuje obsah vo Feede vďaka strojovému učeniu a prispôsobeniu záujmom.

Výberom možnosti „Zobraziť viac“ sa dočasne zvýšia hodnotenia tohto a podobných príspevkov. Výberom možnosti „Zobraziť menej“ sa hodnotenie príspevkov naopak zníži.  Cieľom novinky je získať okamžitú spätnú väzbu a spraviť systém umelej inteligencie pohotovejším.

Pri príspevkoch vo Feede sa bude pravidelne zobrazovať možnosť voľby medzi „Zobraziť viac“ a „Zobraziť menej“.  Čoskoro si budete môcť vybrať, či chcete vidieť viac alebo menej príspevkov od ľudí, skupín a stránok, ku ktorým ste pripojení, a príspevkov, ktoré im Facebook navrhne. Táto možnosť bude dostupná po kliknutí na ponuku s tromi bodkami v pravom hornom rohu. Spoločnosť Meta začína novú funkciu testovať aj v Reels.

Zdroje: Meta

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.