Spoločnosť Meta (rozumej Facebook) začala testovať možnosť vytvárania komunitných četov v aplikácii Messenger. Nová funkcia umožní ľuďom v skupinách zakladať hromadné čety aj hovory a pozývať ostatných používateľov, aby sa k skupine a jej konverzáciám pripojili.

Komunitné čety poskytnú možnosť budovať v skupinách väzby a diskutovať o témach v rôznych formátoch a to textovo, zvukovo či pomocou videa. Novinka spája výhody z Messengeru a facebookových skupín.

Ľudia budú takto môcť začať konverzáciu na určitú tému a získať odpovede namiesto toho, aby čakali, až sa ostatní vyjadria k ich príspevku. Vo facebookovej skupine bude možné čety usporiadať do kategórií, aby ostatní členovia skupiny ľahko našli to, čo ich zaujíma. Napríklad skupina fanúšikov kapely môže mať kategóriu „Najnovšie správy“ s četmi venovanými vydaniu nových albumov, termínom turné a ďalším aktivitám skupiny.

Komunitný čet

Správcovia budú môcť spustiť otvorený čet s ľubovoľným členom skupiny, čet o udalostiach, čet pre administrátorov určený iba na prezeranie a oznamovanie aktualizácií v rámci celej skupiny a čet určený iba pre administrátorov na spoluprácu s administrátormi a moderátormi. Správcovia môžu tiež vytvárať audio kanály, aby členovia skupiny mohli zdieľať komentáre k udalosti naživo alebo získavať podporu v reálnom čase. V súčasnosti sa môže do audio kanála pripojiť naraz až 30 ľudí a účastníci majú možnosť zapnúť si video.

Napríklad správca facebookovej skupiny pre študentov chémie môže vytvoriť audio kanály pre študijné skupiny v období záverečných skúšok a účastníci si môžu zapnúť video pre živé doučovanie. Komunitné čety sú prístupné iba členom skupiny.

Komunitný čet

Vzhľadom na verejnejšiu povahu komunitných četov Meta vyvinula širokú sadu nástrojov, ktoré správcom pomáhajú spravovať čet aj audio. Patria sem možnosti moderovania, ako je blokovanie, stlmenie alebo pozastavenie členstva v skupine a odstránenie členov alebo správ, a tiež funkcia Admin Assist, ktorá správcom umožňuje nastaviť vlastné kritériá, ktoré automaticky pozastaví používateľa, odstráni nahlásené správy a zastaví odosielanie správ od nespôsobilých autorov alebo správ s obsahom, ktorý porušuje pravidlá.

Komunitné čety

Členovia komunitných četov môžu tiež kedykoľvek nahlásiť správy správcom skupiny alebo spoločnosti Meta, zablokovať používateľov alebo čet opustiť.

Zdroje: vlastné, Facebook Community Blog

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.