Kedysi v ňom končilo množstvo správ, o ktorých používatelia nevedeli.

Pomocou Facebooku a Messengeru môžete komunikovať aj s používateľmi, ktorých nemáte vo svojom zozname priateľov. Takéto správy však sociálna sieť automaticky radila do kategórie „Iné“ a používateľom ani neposlala upozornenie. Výsledkom bolo množstvo prehliadnutých správ.

Facebook sa medzičasom snažil zdokonalovať algoritmus a sem tam správu od „cudzinca“ zaradil aj medzi bežné správy. Ak ste mali jeho telefónne číslo vo svojom zozname v smartfóne, prípadne bral do úvahy spoločných priateľov. Aspoň taká bola naša skúsenosť.

Finálnym riešením problému má byť odstránenie priečinku „Iné„. Nahradil ho nový priečinok s názvom „Žiadosti správ„. Sem sa budú ukladať správy od ľudí, ktorých nemáte medzi priateľmi a ani ich telefóne číslo nemáte zosynchronizované so službou Messenger. Novinkou má byť to, že Facebook pošle notifikáciu, ak vám niekto pošle žiadosť o správu. Nemalo by sa už teda stávať, že prehliadnete správu od cudzinca.

Priečinok „Žiadosti správ“ sa už nachádza v ponuke nášho Facebooku. Ak ho ešte nemáte, malo by sa tak stať čoskoro.

Priečinok je prázdny, Facebook odstránil všetky správy, ktoré boli predtým kategorizované ako Iné

Priečinok je prázdny, Facebook odstránil všetky správy, ktoré boli predtým kategorizované ako Iné

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit