Najnovšie sa chystá ďalšie vylepšenie Facebooku v mobile s funkciou na komentovanie aktuálnych zápasov.

Používatelia budú mať vďaka novej funkcii hub, teda všetko na jednom mieste. Budú môcť sledovať oficiálne informácie týkajúce sa zápasu a priamo diskutovať a posielať fotografie, skrátka podobne ako pri bežných príspevkoch.

Facebook Sport Stadium, tak sa bude nová funkcia nazývať a umožní stretnúť sa na sociálnej sieti všetkým skupinám komentujúcim. Teda fanúšikov s odborníkmi, analytikmi a ďalšími, ktorí majú v sledovaní zápasov záľubu. Facebook počítača, že živé prepojenie počas práve prebiehajúcich zápasov zapojí viac používateľov.

Nie je to síce úplná novinka, keďže v istých obmenách toto majú iné sociálne siete, no Twitter naráža na limit 140 znakov, niečo podobné nájdete aj pri Snapchate. V konečnom dôsledku aj na Facebooku, no hlavnej osi so streamom ostatných príspevkov nie je zobrazovanie len vybraných príspevkov možné.

Funkcia je zatiaľ dostupná len pre sledovanie amerického futbalu a to vo verzii Facebook pre iOS. Neskôr sa pridajú ďalšie platformy a samozrejme aj podpora ďalších športov ako napríklad basketbalu, futbalu a ďalších ,zatiaľ nešpecifikovaných.

Zdroj:TechCrunch, obrázky a video – Newsroom Facebook

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.