Dôvodom je kontrola ochrany používateľských dát.

Portál BBC informuje, že spustenie služby Facebook Dating v Európe sa oneskorí. Zoznamka od Facebooku mala v našom regióne štartovať pred 14. februárom 2020, na jej uvedenie si však budeme musieť ešte počkať.

Služba je vo vybraných krajinách oficiálne dostupná už od septembra minulého roka a predstavuje konkurenciu pre Tinder. Tam, kde už funguje, je zoznamka súčasťou mobilnej aplikácie Facebook a využíva obrovské množstvo dát, aby vám navrhla potenciálne zhody na základe vašich záujmov, spoločných priateľov, udalostí a skupín, v ktorých ste.

BBC tvrdí, že oneskorenie Facebook zoznamky v Európe spôsobila kontrola na poslednú chvíľu, ktorú v európskej centrále Facebooku vykonala írska Komisia pre ochranu dát. Tá tvrdí, že nebola o spustení služby informovaná v dostatočnom predstihu a nedostala žiadnu dokumentáciu. Facebook sa ohradil, že si všetky svoje povinnosti splnil.

Nový dátum spustenia služby Facebook Dating v Európe zatiaľ nepoznáme.

Zdroj: BBC

Prečítajte si aj:

Facebook Zoznamka stále rastie. Rozširuje sa do ďalších krajín

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit