Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Príroda si s uzatvorením nerozumie. Aj tento rok patrí obdobie kvitnutia čerešní k jasným znakom, že jar sa blíži. A viac ako kedykoľvek predtým je symbolom očakávania nadchádzajúceho obdobia, keď sa celý zázrak dá oslavovať v spoločnosti a pod holým nebom. Nové MINI Cabrio Sidewalk je tak veľmi špeciálnym poslom jari. Tento limitovaný model otvoreného štvorsedadlového vozidla predstavuje jasnú pozvánku na stiahnutie mäkkej strechy a privítanie prvých lúčov teplého slnka, na otočenie zraku smerom k oblohe a na obdivovanie farebnej krásy čerešňových kvetov.

Bonn tiež predstavuje miesto, na ktorom možno sledovať tento zázrak prírody. Obyvatelia mesta veria, že Breite Straße, alebo aj Široká ulica, v bývalom hlavnom meste Nemecka, poskytne nádhernú možnosť obdivovať bielo-ružové predstavenie. MINI Cabrio Sidewalk poskytuje očarujúci kontrast v modrom k jemným farbám bonnského starého mesta. Modrá metalická farba Deep Laguna vyvinutá špeciálne pre potreby tejto limitovanej edície sa spája s pásmi na kapote a so 17-palcovými dvojfarebnými diskami kolies z ľahkej zliatiny Scissor Spoke, ktoré taktiež patria medzi dizajnové prvky vyhradené iba pre toto vozidlo.

Za bližší pohľad stojí aj exkluzívna sklápacia strecha špeciálneho modelu. MINI Yours Softtop Sidewalk obsahuje umelecky votkanú grafiku šípov. Prirodzene, že počas jazdy po Bonne sa strecha otvorila jarným živlom. Elektricky ovládaná strecha sa za 18 sekúnd otvorí takmer nehlučne. Prvé kvety dopadali na antracitové sedadlá koženého čalúnenia vo verzii MINI Yours Leather Lounge Sidewalk a vytvárali jasné sfarbené exponáty v kontrastnej farbe k prešívaniu vo farbách Petrol a žltá Energetic Yellow. Olejový efekt farieb sa nachádza aj na dverách a na podsvietenej lište pred spolujazdcom v interiéri nového modelu MINI Cabrio Sidewalk.

Fascinácia jemnými poslami jari pochádza z Japonska. Kvet čerešne sa tam uctieval po stáročia. Predstavuje krásu a pominuteľnosť. Najmä preto, lebo toto predstavenie nesmiernej prírodnej krásy trvá iba pár prchavých týždňov medzi koncom marca a začiatkom mája. Pôvodne bol Festival kvitnutia čerešní vyhradený iba pre cisársky dvor, no od 17. storočia môžu sviatok Hanami, prekladaný aj ako sledovanie kvetov, oslavovať v Japonsku všetci.

Tradícia festivalov kvitnutia čerešne sa rozšírila aj ďaleko mimo Ázie cez oceán do Severnej Ameriky a do Európy. Vo Washingtone D.C. pripomína každoročný Festival kvitnúcich čerešní priateľstvo medzi Japonskom a USA. V regióne Extremadura na západe Španielska vytvoria viac ako dva milióny čerešňových stromov z údolia Valle del Jerte doslova more bielej a ružovej farby. A v Hamburgu patrí Festival kvitnutia čerešní k oslave viac ako 50 rokov partnerstva s japonským mestom Osaka.

V Bonne je fenomén sledovania úchvatného kvitnutia k relatívne novým momentom. Avšak správa na Facebooku o Miestach, ktoré musíte pred smrťou navštíviť, s fotkou kvitnúceho mora nad bonnskými ulicami Breite Straße a Heerstraße z roku 2012, vyvolala obrovský ohlas a priniesla týmto dvom uliciam nepredstaviteľnú slávu. Tento rok nie je výnimkou a chodci spolu s amatérskymi fotografmi pokračujú vo vychutnávaní si výnimočnej krásy bulvárov z čerešňových stromov. A prečo by aj nie? Prírodné divadlo si môžu ľudia šťastne užívať osamote aj vo dvojici a pritom dodržiavať povinné odstupy. Alebo si sadnú a premiestnia sa v novom MINI Cabrio Sidewalk.

 

Značky: