Spoločnosť Firefox sa snaží o spríjemnenie prezerania webových stránok, ktoré vyžadujú zasielanie najrôznejších upozornení.

Neustále žiadosti webových stránok vo veci povolenia posielania upozornení unavuje mnohých návštevníkov webu. Okrem toho, väčšina odpovedí na tieto žiadosti sú aj tak negatívne. Spoločnosť Mozilla sa, preto rozhodla vyskúšať blokovanie týchto žiadostí vo svojom internetovom prehliadači Firefox. Novinka je zatiaľ dostupná iba v testovacej zostava Firefox Nightly.

Na základe údajov spoločnosti, len menej ako tri percentá návštevníkov webových stránok súhlasia so zasielaním upozornení. V niektorých prípadoch vedú tieto žiadosti až k predčasnému odchodu zo stránky.

Čoskoro sa tak v prehliadači Firefox v paneli nad adresou zobrazí ikona, ktorá má označovať snahu stránky vyžiadať odpoveď vo veci zasielania upozornení. Mozilla priznáva, že riešenie nie je zrovna ideálne, ale v prvom rade sa jedná o testovanie funkcie a možný budúci efekt.

Podobný krok možno očakávať aj zo strany spoločnosti Google, ktorá tiež plánuje zakomponovať podobný doplnok do svojho internetového prehliadača Google Chrome. Cieľom spoločnosti Google je takisto obmedziť obťažujúce žiadosti webových stránok.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Mozilla spúšťa novú službu Firefox Send. Pomôže s posielaním súborov

Značky: