Firefox testuje dve nové funkcie – vytvorenie vlastnej farebnej schémy prostredia a rozdelenie okna prehliadača pre zobrazenie dvoch kariet vedľa seba.

Tieto dve nové experimentálne funkcie môžete vyskúšať hneď teraz. Funkcie sú súčasťou testovacieho programu Test Pilot pre Firefox. Test Pilot je v podstate odrazovým mostíkom pre beta rozšírenia, ktoré sa na základe používateľského odporúčania (rozhodnutia) zakomponujú do hlavnej verzie prehliadača Firefox.

Firefox Color je funkcia, ktorá vám umožňuje si prispôsobiť rôzne vizuálne prvky prehliadača vrátane textúry pozadia, textu, ikon, panela nástrojov a zvýraznení. Toto rozšírenie obsahuje niekoľko predvolieb, pričom si viete vytvoriť aj vlastné, ktoré už budú plne personalizované.

Všetky zmeny sa prevádzajú automaticky a nie je potrebný reštart Firefoxu, kvôli aplikovaniu novej farebnej schémy. Vami vytvorené schémy viete aj zdieľať s ostatnými používateľmi.

Druhá funkcia má názov Side View a prináša do prostredia Firefoxu možno prínosnejšiu zmenu. Táto funkcia umožňuje zobrazenie kariet v rámci toho istého okna. Integrácia tejto funkcie je pomerne diskutabilná, nakoľko viete túto funkciu rýchlo simulovať inými spôsobmi. 

Funkcia Side View by mala do pracovného prostredia prehliadača priniesť viac poriadku. Tieto a ďalšie experimentálne funkcie si môžete pozrieť na stránke Test Pilot prehliadača Firefox.

Zdroj: TheNextWeb

Prečítajte si aj:

Google testuje v Chrome pre Android horizontálny prepínač kariet

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.