K dispozícii je 30 nových ovládacích prvkov na úpravu videa.

Nový editor videí je už k dispozícii v najnovšej verzii aplikácie Fotky Google pre Android. Google po uvedení nového editora pre fotografie konečne zavádza aj nový a vylepšený editor pre video. Táto nová sada funkcií sa najskôr objavila v systéme iOS už začiatkom roka.

Nový editor videa umožňuje rovnako ako jeho predchádzajúca verzia orezávať, stabilizovať a otáčať videá. Je ho možné použiť aj na zmenu perspektívy a pridanie filtrov, ktoré sú k dispozícii aj ako súčasť nástrojov na úpravu obrázkov. Okrem toho môžete vo videách tiež použiť úpravy, ktoré nastavia jas, kontrast, sýtosť, farbu pleti, tiene, odtieň, farbu a podobne.

K dispozícii je celkovo 30 nových ovládacích prvkov na úpravu videa. Stále však nie je k dispozícii možnosť kombinovať dva klipy, ako je tomu v editore iMovie od Applu. Je však potešujúce, že tieto šikovné nástroje sa dostávajú k veľkému množstvu používateľov. 

Nový video editor je údajne aktivovaný na strane servera, pričom vo verzii 5.37.0.367506220 aplikácie Fotky sa objavil aj u nás v redakcii.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Google prináša prvú funkciu z aplikácie Lens aj na web 

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.