Naznačuje to rozbor APK súboru.

Google Fotky sú dlhodobo najlepšou aplikáciou na zálohovanie a úpravu fotografií v systémoch iOS a Android. Google do nich iba prednedávnom pridal viaceré šikovné funkcie, medzi ktorými vyniká vyhľadávanie informácie v snímkach pomocou AI. Samotný názov novej funkcie vystihuje jej základný princíp fungovania, ktorý priamo vyzýva na používanie novinky Ask Photos, čiže Spýtaj sa fotiek. Funkcia pritom poskytne oveľa presnejšie výsledky a odpovede. Funkcia Spýtaj sa fotiek je však stále vo vývoji a nie je ešte plne dostupná pre všetkých používateľov.

Aj napriek tomu, že Fotky Google, hlavne po veľkej aktualizácii, sa javia ako komplexný nástroj, Google do nich stále pridáva nové funkcie, avšak niektoré aj vypína alebo mení, aby ich nahradil novými. Jednu z blížiacich sa zmien naznačuje aj rozbor APK súboru, ktorý odhalil zmenu v spôsobe, akým Fotky Google zobrazujú naše spomienky.

Kód Fotiek Google naznačuje, že aplikácia by mohla čoskoro nahradiť funkciu Spomienky funkciou Časová os. Avšak, zdá sa, že Spomienky z aplikácie celkom nezmiznú, ale budú stále k dispozícii na karte Zbierky. Je pritom veľmi zaujímavé sledovať zmeny v aplikácii Fotky, ktoré Google do nej zapracoval v priebehu niekoľkých mesiacov tohto roka. Za zmienku stoja aj nové AI nástroje na úpravu už aj videa.

Majte na pamäti, že aj keď sa niektoré funkcie a zmeny objavili pri rozbore APK súboru priamo v kóde aplikácie, to ešte neznamená, že sa aj dostanú do stabilnej verzie aplikácie. Google ich môže bez upozornenia vypnúť.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.