Aktualizácia sa začína dostávať do prvých zariadení.

Obľúbená aplikácia na zálohovanie a úpravu fotografií dostáva ďalšiu zo zaujímavých noviniek. Prvýkrát sme o nej informovali koncom augusta. Dobrou správou je, že už teraz sa dostáva k prvým používateľom a ponúka rozšírenie možností na úpravu videí. S týmito novinkami sa Fotky Google posúvajú ešte o krok bližšie k tomu, aby sa stali komplexným nástrojom na správu a úpravu všetkých digitálnych spomienok, nielen fotografií.

Google pre aplikáciu Fotky vydal aktualizáciu, ktorá je k dispozícii v systémoch Android a iOS. Prináša spomínané zmeny vo videoeditore, ktorý ponúka viac možností na úpravu videí priamo v telefóne. Spoločnosť v uplynulých mesiacoch sprístupnila obrovské množstvo noviniek, v čom samozrejme pokračuje aj v prípade pridania nového rozhrania pre úpravu videí. To ponúka intuitívnejšie rozhranie a uľahčuje prístup ku všetkým editačným nástrojom.

Fotky Google získali nové nástroje na úpravu videíZdroj: TheVerge
Fotky Google získali nové AI nástroje na úpravu videí

Používatelia aplikácie získajú s príchodom novej verzie aplikácie možnosť zmeniť rýchlosť videa. To je možné nielen zrýchliť, ale aj spomaliť. Ak však nemáte čas na zdĺhavé úpravy videí, tak určite oceníte funkciu Automatického vylepšenia, ktorá automaticky vylepšuje farby a stabilizuje video. Aktualizácia so sebou prináša aj presné a jednoduché orezávanie videí a ďalšie predvoľby, ktoré používateľom umožňujú aplikovať efekty ako spomalený pohyb, zoom alebo sledovanie objektu jedným kliknutím.

Pre koho je nový videoeditor určený? 

Aktualizáciu ocenia všetci používatelia, ktorí radi vytvárajú krátke videá priamo v telefóne a chcú mať viac jednoduchých a účinných nástrojov na ich úpravu. Je pritom jedno, či video použijete na sociálnej sieti alebo len chcete zlepšiť kvalitu vašich súkromných videí, nový videoeditor vám v tom pomôže. 

Dostupnosť pokročilých AI funkcií na úpravu videa skontrolujete priamo v aplikácii Fotky Google. 

Zdroj: TheVerge

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.