Tlačidlo „Viac podobných“ pomôže vyhľadávať súvisiace obrázky.

Aplikácia prešla rokmi viacerými zmenami a stáva sa čoraz užitočnejšou. Aj napriek tomu, že neobmedzené úložisko Fotiek je už minulosťou, stále existuje veľa dôvodov, prečo by sme túto aplikácie nemali prestať používať.

Služba teraz pridáva novú funkciu vyhľadávania s názvom „Viac podobných, ktorá sa zobrazí po potiahnutí zobrazenej fotografii smerom nahor. Aj keď viacero zdrojov o tejto funkcii píše ako o rozširujúcej sa novinke, u nás v redakcii sa nám funkcia už objavila a môžeme potvrdiť je užitočnosť pri vyhľadávaní súvisiacich obrázkov.

Po kliknutí na novú možnosť, ktorá sa nachádza medzi „Pridať do albumu“ a „Presunúť do archívu„, sa snímka preskenuje a vyhľadajú sa všetky ďalšie podobné snímky, ktoré sa nachádzajú v knižnici Fotky Google. Funkcia je užitočná predovšetkým v prípade, keď hľadáte ďalšie fotografie, ktoré sú s originálom podobné, ale neviete, kde sa v knižnici Fotiek Google presne nachádzajú a neviete ich vyhľadať ani žiadnym iným spôsobom. 

Obrázky je možné vyhľadávať aj pomocou filtrov, ako je vek, miesto alebo dokonca podľa toho, čo je na obrázku zobrazené. Aplikácie tak dokáže triediť obrázky jednoducho podľa kľúčových slov. 

Aj keď sa nám funkcia v redakcii objavila na smartfóne OnePlus Nord 2, na iných sa nám ju nepodarilo aktivovať. Ide teda o postupné zavádzanie na strane servera. Funkcia by mala byť globálne dostupná v priebehu najbližších dní.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.